Snoeptomaatjes voor de consumenten van de toekomst

Tholen - Vijftien kinderen hadden gisteren een heus tomatenfeestje. Syngenta Seeds was de organisator. Het draaide allemaal om snoeptomaatjes. En gesnoept werd er. Wat is het toch heerlijk om zoveel tomaten te snacken als je maar wil. De kinderen genoten zichtbaar.

Bekijk hier de fotoreportage.

Voordat ze zelf aan de slag gingen in de keuken, nam Kris Goen ze mee de kas van Tomato World in. In witte jassen, volgens de moderne hygiëne-protocollen, vertelde Kris over allerlei kleuren, vormen en grootte van de tomaten. Ze vertelde over de gele bloemetjes die later tomaten worden, over hommels die ingezet worden voor de bestuiving, over vangplaten, enz.

Na de korte uiteenzetting in de kas verhuisde de groep naar de keuken in het Tomato World. Marnix van Benschop, chefkok, vertelde over allerlei toepassingen van tomaten. En daarna …. aan de slag. De kids werkten geconcentreerd gestaag door.  Alle kleuren snoeptomaten zorgden voor fantastische culinaire creaties.

Daarna was het smullen geblazen. En, zoals dat hoort bij een kinderfeest, kregen de feestgangers nog een snoepzak mee. De snoepzak was dit keer een broodtrommel die ze zelf vulden met verschillende tomaatjes. Die zal vandaag wel mee naar school gaan … om in de klas uit te delen.

Bekijk hier de fotoreportage.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Kris Goen
kris.goen@syngenta.com  
+32 498 85 80 63


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven