Fruitteler Rudy Mathijs

“Het is erg dat je als fruitsector afhankelijk bent van de situatie in andere landen”

Tholen – “Hoewel het Belgische hardfruitseizoen op zijn einde loopt, zien we nog altijd geen verbetering en de verwachting is dat die er ook niet meer komt. Het fruit dat nog over is wordt weggevoerd en dat is spijtig om te zien”, vertelt fruitteler Rudy Mathijs uit het Belgische Wellen. “Iedereen weet dat de kwaliteit van de appelen en zeker ook de peren dit jaar gewoon niet goed genoeg was en daar is de hele sector op afgerekend.”

“Het blijft afwachten hoe het volgende seizoen gaat worden. Meer kunnen we ook niet doen”, aldus Rudy. “Er gaat al wel wat nieuws de ronde dat in Polen een groot deel van de fruitproductie vorstschade heeft, maar het is erg dat je als fruitsector afhankelijk bent van de situatie in andere landen. We moeten zoeken naar een oplossing, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn dit jaar al heel wat telers gestopt en boomgaarden worden opgekocht door investeringsbedrijven.”

De teler teelt de standaard rassen waaronder Conference, Jonagored, R. Golden, Vevista en Gala. “Het telen van clubrassen wordt hier in de streek wel veel gepromoot, maar ik heb mijn bedenkingen erbij. Ik denk niet dat het telen van clubrassen de oplossing is van de problemen in de sector. Er moet gewoon wat gaan veranderen op politiek gebied”, besluit Mathijs.

Voor meer informatie:
Rudy Mathijs
Fruitbedrijf Mathijs
Hamelstraat 14
3982 Wellen
België
+32(0)477 629 803
Mathijs.rudy@telenet.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven