"Onze nieuwe eigen blauwebessenrassen zijn uniek in de wereld”

De familiebedrijven Douven en Driessen telen al sinds 1985 bessen op grote schaal. Samenwerkend in de onderneming abbGrowers worden de blauwe bessen gesorteerd, verpakt en verkocht. Leon Driessen, co-owner Driessen Blueberries, legt uit wat het belang is van het beschikken over een eigen blauwe bessen ras en hoe dat zo tot stand is gekomen.

Het bedrijf Fall Creek Driesvenplant houdt zich bezig met het vermeerderen van blauwe bessen planten. “In het verleden hadden wij al licenties van een aantal blauwe bessen rassen, maar geen eigen veredelingsprogramma,” vertelt Leon Driessen. “Toen we in 2018 zijn overgenomen door het Amerikaanse Fall Creek, waar we al jaren mee samenwerkten, kregen we toegang tot hun veredelingsprogramma. Een uniek, eigen rassenprogramma met de naam Sekoya, is nu alleen in Nederland aan abbGrowers voorbehouden. Het Sekoya programma bestaat uit drie rassen."

"We hebben ook de rechten om deze rassen te telen in andere landen, onder andere in Zuid Afrika. Van september tot december kunnen we daar gaan telen. Dat is voor ons van groot belang. We zien nu nog dat de import van blauwe bessen vooral horizontaal verloopt over de wereldbol van Zuid-Amerika naar West-Europa. Maar in de toekomst zal dat steeds meer verticaal verlopen van Zuid-Afrika naar West-Europa, waardoor de levertijden korter worden, wat weer de versheid van het product ten goede komt en daarmee de kwaliteit.
De keuze voor eigen rassen van blauwe bessen geeft een grote voorsprong naar retail en klant. Met een eigen rassenprogramma kan abbGrowers garant staan voor een constante smaakbeleving, grootte van de bes, versheid en houdbaarheid,” benadrukt Leon.

“Wij gaan het Sekoya programma onder een eigen merknaam van abbGrowers op de markt brengen. De consument, die kiest voor dit merk, is zo altijd verzekerd van blauwe bessen met dezelfde unieke smaak en kwaliteit en zal nooit teleurgesteld worden. De blauwe bessen zullen steeds aan het verwachtingspatroon voldoen. Hierdoor zullen herhaalaankopen blijven volgen.”

Voor nadere informatie:
Fred Douven
abbGrowers
Tel: 077-2300001
sourcing@abbgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven