Maleisië: Alibaba zorgt voor export Musang King Durians naar China

Alibaba, een Chinese multinational in e-commerce en retail, heeft bekend gemaakt dat de populaire Maleisische Musang King Durian officieel door China geïmporteerd gaat worden via online en offline kanalen. De verlading zal voor het eerst plaatsvinden met diepgevroren heel fruit. Voorheen werden alleen de pulp, pasta en bewerkte Musang King Durians geïmporteerd wegens quarantaine beperkingen. 

De doorbraak van de Musang King Durianimport naar China kwam net op tijd voor het Midyear Shopping Festival, waarmee gepoogd wordt China's minst ontwikkelde regio's met 1,5 miljoen nieuwe producten en talloze aanbiedingen te bereiken. 

De beweging werd mogelijk door een bekendmaking van de Chinese douane en groen licht voor de import van Maleisische durians als diepgevroren heel fruit. Het geeft ook aan dat voortdurende energie door het technologische bedrijf in de promotie van Maleisische tuinbouwproducten gestopt wordt via het eerste overzeese Electronic World Trade Platform (eWTP), dat in 2017 in Maleisië werd opgericht. 

Bron: nst.com.my


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven