Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brits onderzoek: 86% van de mensen weet niet hoeveel groeten en fruit ze zouden moeten eten

Volgens een nieuwe studie weet de meerderheid van de volwassenen niet zeker hoeveel porties groenten en fruit ze zouden moeten eten. In 2003 werd een vijfdaagse campagne, die door de Wereld Gezondheidsorganisatie aanbevolen was, geïntroduceerd in het VK om individuen aan te moedigen 5 porties groenten en fruit per dag te eten. 

Veel mensen halen dit doel niet volgens het rapport State of the Nation: Dietary Trends in the UK – 20 Years On. 

De onderzoekers baseerden hun onderzoek op het National Diet and Nutrition Survey en het Defra Family Food programma. Ze ontdekten dat 31% van de volwassenen tussen de 19 en 64 hun 5 porties per dag eten. Iets meer dan een kwart van de van 65+ halen dat doel en slechts 8% van de 11 tot 18 jarigen doen hetzelfde. 

Dr Emma Derbyshire, voedingsdeskundige: "Echt reden tot zorg. Een lage consumptie van deze voedingswaarden beschadigt de hersenfunctie en verhoogt het risico op hart-, vaat- en botziekten en vroeggeboorten. Momenteel komt die boodschap niet over."

Volgens de studie neemt de inname van een aantal vitaminen en mineralen gestaag af de afgelopen 20 jaar. De consumptie van olieachtige vis blijft laag en ook de inname van vezels ligt onder het aanbevolen niveau. 

Bron: independent.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven