Agro Merchants neemt drie koelhuizen van Friopuerto op Iberisch schiereiland over

AGRO Merchants heeft bekendgemaakt dat het de drie koelhuizen van Friopuerto op het Iberisch schiereiland overneemt. Met deze transactie vergroot AGRO haar voetafdruk in deze regio aanzienlijk en versterkt het bedrijf haar leidende rol op de internationale markt. De drie nieuwe faciliteiten zullen snel worden aangepast om onder het AGRO-merk te kunnen opereren. Friopuerto behoudt haar koelhuizen in Mexico, Marokko en Uruguay. 

De grootste van de nieuw verworven faciliteiten heeft een oppervlakte van 10.000 m2 en bevindt zich in de haven van Valencia, één van de grootste containerhavens in Europa. Dit is het enige koelhuis dat direct aan de haven is gelegen. De faciliteit beschikt over meerdere koelruimten met een totale capaciteit van 12.000 pallets en voedselinspectiediensten op locatie.

De twee andere koelhuizen bevinden zich in Portugal, in de havens van Sines en Leixões. Sines werd in 2016 speciaal gebouwd om de stroom verse AGF te verwerken en de faciliteit in Leixões werd in 2017 gebouwd en wordt gebruikt voor de verwerking van een breed scala aan gekoelde en diepgevroren producten voor een zeer divers klantenbestand. Deze faciliteit bevindt zich op korte afstand van AGRO's bestaande, meer landinwaarts gelegen pakstation in Porto, zodat het bedrijf de groeiende im-en exportmarkt nog beter zal kunnen bedienen. 

Met deze strategische overname vergroot het bedrijf haar toch al forse voetafdruk in Spanje en Portugal. Het bedrijf heeft al koelhuizen in Barcelona, Algeciras, Lissabon en Porto. "Deze meest recente overname vult onze bestaande faciliteiten in deze regio perfect aan. Hierdoor kunnen we de voedselhandelsstromen in deze belangrijke toegangspoort naar Europa nog beter ondersteunen," aldus Carlos Rodriguez, directeur van AGRO Merchants. "Onze investeringsstrategie bestaat uit zowel strategische overnames, zoals die van Cool Pak Solutions in Californië, als de uitbreiding van onze bestaande faciliteiten, zoals in Urk en New Jersey. AGRO zal haar netwerk uit blijven breiden met als doel haar dienstenpakket en capaciteit verder te verbeteren." 

 

Voor meer informatie:
AGRO Merchants
Tel: +31 (0) 85 0436430
Email: info@agromerchants.com 
www.agromerchants.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven