Chinese uienprijzen stijgen minder snel

"De exportprijs voor Chinese uien is dit jaar enorm gestegen. Dit komt voornamelijk omdat veel Europese landen, en dan met name Nederland, te maken hebben gehad met extreme weersomstandigheden. Hierdoor is de uienopbrengst in deze landen vorig jaar afgenomen. Europese importeurs haalden uien in grote volumes uit China, waardoor de exportprijs omhoog ging. Deze omstandigheden spelen vandaag de dag in de wereldmarkt voor uien nog steeds een belangrijke rol", aldus Mr. Bai van Dalian Nongchang International Trade Co., Ltd.

"De exportprijs van Chinese uien neemt nog steeds toe, hoewel deze groei wel in snelheid afneemt. Dit komt voornamelijk omdat in verschillende Europese landen inmiddels een nieuwe uienoogst is begonnen. De vraag naar Chinese uien vanuit het buitenland is hierdoor afgenomen. Voor zover ik kan zien hebben Europese teeltgebieden niet zo erg last gehad van extreme weersomstandigheden, zoals in vorig jaar. Als de Europese uien in grote volumes op de markt terecht komen, zal de exportprijs voor Chinese uien minder ruimte hebben om verder toe te nemen."

"De uien die ons bedrijf exporteert komen uit teeltgebieden in Jiangsu en Shandong. Ons voornaamste uienras is de gele ui. Op basis van wat wij zien in deze twee teeltgebieden, kunnen we zeggen dat het areaal voor de uienteelt in vergelijking met vorig jaar met ongeveer 40% is afgenomen. De opbrengst per hectare is daarentegen met 10% toegenomen. We exporteren onze uien op dit moment via de haven in Qingdao naar Israël, Italië, Japan, Korea en markten in Zuidoost-Azië."

Contact: Mr. Bai
Dalian Nongchang International Trade Co., Ltd.
Telefoon: +86 188 4087 9071 
E-mail: Green@dlnongchang.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven