Geen ‘Suiker’-feest meer: steeds meer groenten en fruit op het menu

Gisteren begon voor veel moslims in Nederland de feestelijke afsluiting van Ramadan. Het Eid-al-Fitr, voornamelijk bekend als het Suikerfeest, wordt de laatste jaren steeds gezonder. Er worden minder zoete lekkernijen geserveerd en er staan steeds vaker groenten en fruit op tafel. 

Culinair schrijver en presentatrice Nadia Zerouali denkt niet dat het gezonder eten tijdens het Suikerfeest slechts een trend is, maar een ontwikkeling.

Supermarkten spelen nauwelijks in op Suikerfeest 
Die nieuwe ontwikkelingen bieden genoeg kansen voor Nederlandse retail en winkels om munt te slaan uit het Eid-al-Fitr. Dat gebeurt echter nog nauwelijks, blijkt uit onderzoek onder 140 winkels van onderzoeksbureau Labyrinth.

Bron: AD


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven