Verfrut SAC verwacht jaarlijkse oogst van 1.400 ton

Peru: Investering van miljoenen voor nieuwe avocadoplantage

Het Peruaanse Sociedad Exportadora Verfrut SAC, gewijd aan de export en verbonden aan de Chileense kapitaalgroep Verfrut, gaat 12,3 mln dollar investeren in een nieuwe avocadoplantage in de provincie Chepén, in de regio La Libertad.

Volgens Verfrut zal de plantage aangelegd worden op het Santa Amalia Landgoed, dat ten noordoosten van de stad Pacanquilla ligt. Dit landgoed heeft een omvang van 464 hectare, waarvan zo'n 260 hectare gebruikt zal worden voor de teelt van avocado's in de eerste fase. Het irrigatiewater zal uit het Talambo-Zaña kanaal en uit ondergrondse bronnen worden gehaald, waarvoor Verfrut SAC momenteel bezig is met de benodigde licenties en vergunningen. Geraamd wordt dat er met dit project een jaarlijkse oogst van zo'n 1.388 ton avocado bereikt zal worden, met een piekperiode van maart tot juni.

Het project zal gedurende vijftien jaar lopen. Voorafgaand aan het bouwproces is er een bodemanalyse uitgevoerd om de vruchtbaarheid van de grond en de beschikbaarheid van voedingsstoffen te bepalen. Daarnaast werd er topografisch- en grondwateronderzoek gedaan.

Het bedrijf is tevens van plan om bewaarfaciliteiten op  te zetten en een elektriciteitslijn van 22,9 kilowatt aan te leggen, die zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet van Hidrandina SA.

Het rapport van het bedrijf is ter beoordeling ingediend bij Senace (Nationale Dienst voor Milieucertificering voor Duurzame Investeringen).

 

Bron: gestion.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven