Veelbelovend Egyptisch druivenseizoen niet zonder uitdagingen

In Egypte is het druivenseizoen begonnen. Ondanks de goede vooruitzichten kent dit seizoen ook uitdagingen. Het weer heeft het exportschema in de war geschopt maar gelukkig zijn in de tussentijd de Indiase druiven van de markt verdwenen. Hoewel er veel nieuwe, interessante markten zijn, maakt het tekort aan beschikbare luchtvrachtruimte het betreden van deze markten moeilijker. 

"Het druivenseizoen in Egypte ziet er dit jaar zeer veelbelovend uit," vertelt Shahira Fouad, marketingmanager bij het Egyptische exportbedrijf Oriental Fruits. "Het huidige druivenseizoen heeft veel potentie maar kent daarnaast ook de nodige uitdagingen. We breiden ons aanbod aan rassen op Aziatische markten uit en proberen tegelijkertijd ons marktaandeel in deze regio te vergroten. We hebben sinds 2017 toestemming om Egyptische druiven naar China te exporteren. Sinds juni 2018 hebben we ook een handelsverdrag met Canada en sinds september 2018 ook met Uruguay."

Er wachten Oriental Fruits echter nog meer uitdagingen, aangezien de verdere uitbreiding op de Aziatische markt niet de belangrijkste zaak is: "De grootste uitdaging voor de druivensector is het voldoen aan de eisen en standaarden van belangrijke potentiële markten, zoals China en Indonesië. Een ander probleem waar we een oplossing voor hopen te vinden, is het verlengen van de houdbaarheid van deze versproducten. Daarnaast is er een tekort aan luchtvrachtmogelijkheden naar nieuwe markten die rechtstreekse vrachtvluchten vereisen om de transittijd onder de drie dagen te houden. Ook dit is een grote uitdaging."

“Vorig jaar zijn we geleidelijk aan begonnen met de export van druiven naar China. Onze voornaamste markten zijn echter Europa, Indonesië, Hongkong en Maleisië. We proberen ons wereldwijde netwerk voortdurend uit te breiden met betrouwbare partners," legt Fouad uit. "Om China en een aantal andere Aziatische markten te kunnen bedienen, hebben we een telersgroep opgericht voor de teelt van bepaalde druivenrassen. We exporteren Black Star, Crimson, Red Globe, Black Magic, Autumn Royal en witte Arra 15 druiven."

Een bedrijf moet altijd streven naar verbetering en Fouad heeft het idee dat Oriental Fruits zeker vooruitgang boekt: "We verbeteren onszelf ieder jaar weer op alle gebieden. We telen nieuwe rassen, verbeteren onze verpakkingen en proberen tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten door levering per luchtvracht tegen zeer concurrerende tarieven aan te bieden. De teams van Oriental Fruits bestaan uit hooggekwalificeerde professionals die goed weten waar onze klanten en telers behoefte aan hebben. Gezien de voortdurend groeiende vraag naar een hogere kwaliteit, betere traceerbaarheid en certificering worden er regelmatig strenge controles uitgevoerd om te garanderen dat aan alle eisen wordt voldaan."

Fouad legt uit dat Oriental Fruits zichzelf jaren geleden ten doel heeft gesteld om een product te kunnen leveren dat voldoet aan de internationale kwaliteitseisen: "Het verwezenlijken van dit doel leidde tot het behalen van een ander belangrijk resultaat, namelijk klanttevredenheid. Dankzij deze standaarden streven wij ernaar om 1.200 ton witte en gekleurde druiven van premium kwaliteit te exporteren. Ik heb het hier alleen nog maar over de Aziatische en Afrikaanse markt. Ik verwacht dat de prijzen hoger zullen zijn dan vorig jaar vanwege de lagere beschikbaarheid. De prijzen zullen echter wel concurrerend blijven," zegt Fouad tot besluit. 

 

Voor meer informatie:
Shahira Fouad
Oriental Fruits
Email: marketing@orientalfruits.com 
Email: shahira.fouad@tedata.net.eg  
Cell: (+20) 1223-129903 / (+20) 1000-943018
http://www.orientalfruits.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven