Duurdere gedroogde paprika's door koudegolf

Een onverwachte koudegolf in China heeft een negatieve invloed gehad op de oogst van paprika's. De opbrengst is hierdoor met bijna 50% verminderd. De paprika's van premiumkwaliteit, die normaal zo'n 14 cm lang worden en bovenop de plant groeien, hebben een vermindering in opbrengst van 20%. Het gevolg is dat de prijzen voor de paprika's zijn gestegen.

Volgens Paul Donohoe van Cresco Foods in China hebben de hogere prijzen er niet voor gezorgd dat de handelaren werden ontmoedigd. "We zien een stabiele en sterke vraag naar onze paprika's, voornamelijk vanuit Mexico", aldus Donohoe vanuit zijn kantoor in Thailand. "We maakten ons zorgen over dat de vraag af zou nemen, maar dit laat duidelijk zien dat de markt voor paprika's op dit moment erg sterk en gezond is."

De meest recent aangeplante paprika's doen het beter dan de huidige oogst. Donohoe verwacht dat de prijzen iets af zullen nemen, mits er geen onverwachte weersomstandigheden voordoen. "Ik heb in maart ons teeltbedrijf bezocht. De vooruitzichten voor de volgende oogst zijn beter en ik denk dat door het grotere aanbod de prijzen iets zullen dalen. Ik denk echter dat zolang de markt nog niet vol zit met goede, gezonde paprika's, we niet de prijzen van vorig jaar terug gaan zien. Het lijkt altijd langer te duren voordat een prijs weer is gezakt als er juist sprake is van een prijzenpiek.”

De komende drie maanden zullen een duidelijk beeld geven van hoe de prijzen voor paprika zich op de korte termijn zullen gedragen. "Ik probeer zo goed mogelijk met de beschikbare tijd die ik heb de situatie in de gaten te houden", zegt Paul Donohoe. "Een onderdeel van mijn verantwoordelijkheden is om de kwaliteit te controleren. Dat moet ik echter ook doen voor onze bananen, ananas, doerian, mango's en al onze andere groenten en specerijen. Ik ga volgende maand terug naar China om de situatie opnieuw te beoordelen. Ik hoop op een grote, gezonde, oogst, omdat op dit moment de vraag erg sterk is vanuit Azië en Noord- en Zuid-Amerika.”

Voor meer informatie:
Patrick Maher
Cresco Foods
Tel: +66 62 830 8800
WhatsApp: +66-97-047-4864 
Email: patrick.maher@crescofoods.com 
www.crescofoods.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven