Egyptische citrusexport op 1,6 mln ton sinds begin van het seizoen

De Egyptische citrusexport is naar 1,6 mln ton gestegen sinds het begin van het seizoen volgens Central Department of Agricultural Quarantine at the Ministry of Agriculture. 

Ahmed al-Attar, van het Departement, vertelde aan Egypt Today dat de exportgewassen tijdens alle stadia getraceerd worden, van het begin van de teelt en de oogst tot aan de verpakking. Hij voegde eraan toe dat het kabinet strikte maatregelen neemt tegen bedrijven die zich niet aan de exportregels houden. De boetes bestaan uit een exportverbod en onderzoek door de openbaar aanklager.

Exporteurs zijn verplicht goedgekeurde stempels te gebruiken. Die bewijzen dat de houten containers aan de internationale eisen voldoen. De stempels zijn altijd duidelijk zichtbaar omdat in sommige landen de goederen niet aangenomen worden als ze niet goed te zien zijn. 

Attar zei dat citrus en aardappelen de meest geëxporteerde producten in 2018 waren en dat Egypte 1,7 mln ton citrus sinds het begin van dat jaar exporteerde. Er werd 800.000 ton aardappelen in 2018 geëxporteerd. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven