"Aardappelen "Annabelle" van Delhaize en Aldi teruggeroepen wegens te veel herbicide"

De Belgische firma Ruris roept vastkokende aardappelen "Annabelle" terug die verkocht worden bij Delhaize en Aldi. Bij een routinecontrole door Ruris werd een te hoge hoeveelheid vastgesteld van de actieve stof Fluazipop-P-Butyl, die gebruikt wordt als herbicide. Dat meldt Ruris zaterdag.

Het gaat om de aardappelen "Annabelle Vastkokend Aldi" in zakken van 2,5 kilogram met de lotnummers 5739/5765/5784/5793/5833 en om de aardappelen "Annabelle D365 Vastkokend Delhaize" in zakken van 5 kilogram met de lotnummers 5739/5765/5784/5793/5833. Ruris raadt de consumptie van deze aardappelen af. Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Consumenten die nog in het bezit zijn van deze aardappelen, wordt gevraagd ze terug te brengen naar de winkel van aankoop of naar Ruris, Vaart Rechteroever 49 in Deinze, waar de aardappelen terugbetaald worden. 

Bron: http://www.favv.be/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.