Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rick Marwitz breidt het assortiment van mirontell fein und frisch uit

Mirontell fein und frisch: Specialist in gesneden aardbeien

Voor veel bewerkers zijn aardbeien een grote uitdaging, want het is moeilijk om een gelijke, efficiënte snede te maken en de houdbaarheid is onmogelijk zonder toevoegingen te gebruiken. Met dit probleem richten veel bedrijven zich tot mirontell fine and fresh. Rick Marwitz van mirontell: "Onze taak was om gehalveerde en in vieren gedeelde aardbeien met een t.h.t. datum van meer dan drie dagen te verladen. We liepen tegen was- en houdbaarheidsproblemen op met ons concept."

Er waren verschillende problemen met het snijden. "Als je de aardbeien met de hand snijdt, heb je mensen nodig -die zijn momenteel moeilijk te vinden- of machines -die nu op de markt zijn, zijn vaak erg langzaam. We kwamen al snel op een machinefabrikant en lieten onze machine ontwikkelen en bouwen. Die machine is hier al in gebruik en in het proces van patentaanvraag." 

De aardbeien blijven minstens zes dagen goed en worden verpakt in trays van 1,7 kg, waarna ze met een geschikte folie geseald worden. "Het concept wordt goed ontvangen; we kunnen de orders nauwelijks aan!" Nu is het tijd om de capaciteit uit te breiden. 

De sterke start in de aardbeienbewerking werd mede mogelijk door veel extra hygiënische maatregelen die op het station getroffen zijn, vooral voor rood fruit. "Luchtfiltersystemen, extractiesystemen en hygiënepanelen werden geïnstalleerd en bieden ideale omstandigheden voor het bewerken van delicaat fruit, zoals aardbeien."

Over de verlengde houdbaarheid zegt Marwitz: "Hygiëne is erg belangrijk, maar ook het omgaan met machines, vooral voor aardbeien op maat. Dit betekent dat het fruit zo voorzichtig mogelijk gesneden en gesorteerd wordt. Een derde belangrijke factor is de speciale manier van het wassen van het fruit."

"Het was een heel karwei, maar we kunnen uiteindelijk zeggen: mirontell doet aardbeien!"

Voor meer informatie:
Rick Marwitz 
mirontell fein & frisch AG
Zum Kiesberg 8
D - 14979 Großbeeren
Tel.: +49 (33701) 3573-18
Email: marwitz@mirontell.de 
Web: www.mirontell.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven