Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Italië is veel vraag naar nieuwe aardappelen

Het aardappelseizoen blijft verrassend omdat er veel vraag is naar nieuwe aardappelen en de prijzen zijn goed. Op 30 mei 2019 was dit op een groothandelsmarkt in Noord-Italië het geval.

"Het is een goede periode en de aardappelen zijn goed van kwaliteit, Momenteel zijn de aardappelen die ik op de markt breng vooral afkomstig uit Apulië en Polignano a Mare. Op 30 mei schommelden de prijzen op de groothandelsmarkten tussen €1,00 en €1,10 per kilo, dat is erg goed", zegt groothandelaar Daniele di Mauro.

De Italiaanse groenten- en fruitvereniging SOP (Società ortofrutticola polignanese) is gevestigd in Polignano a Mare en is sinds de oprichting in 1964 bezig met de verwerking en afzet van versproducten.

De belangrijkste klanten zijn Italiaanse en Europese retailers (Duitsland, Engeland, Frankrijk en Ierland) en de aardappelen worden ook afgezet op binnenlandse markten. In de korte periode worden containers voorbereid om naar het buitenland te worden verzonden.

Door de jaren heen is SOP erin geslaagd om tegemoet te komen aan de behoeften van retailers door strenge controles uit te voeren op de productie en een gecontroleerde keten te creëren.

De verpakkingsfaciliteit heeft een oppervlakte van 7.000 m² en biedt werk aan ongeveer 150 werknemers.

Publicatiedatum: