Italië importeert meer dan 50.000 ton trostomaten uit Nederland

Met 51.406 ton aan import in 2018 vertegenwoordigt de trostomaat, geteeld in kassen, bijna de helft van de Nederlandse import in Italië. Een van de Italiaanse bedrijven die relaties heeft onderhouden met Nederland is Cherry Passion met het hoofdkantoor in de provincie Verona. 

"De gegevens van 2018 zijn interessant en bevestigen een geconsolideerde trend. Vorig jaar importeerde Italië 113.947 ton groenten en fruit uit Nederland. De peren waren goed voor 2.660 ton, dus het overgrote deel betreft groenten. En de eerder genoemde 51.406 ton zijn gerelateerd aan de trostomaat die in Nederland op goten en onder glas wordt geteeld", zegt manager Stefano Pezzo.

In deze periode zijn de prijzen erg laag: rond €0,60 per kilo. Gemiddeld zijn ze meestal minstens €0,20 hoger. "Wat deze levering onderscheidt, is de constante kwaliteit gedurende het hele jaar, de lange houdbaarheid en de uniformiteit. In Italië zetten we af in het midden en noorden, meestal naar retailers", zegt Pezzo.

Tijdens de wintermaanden wordt er in Nederland geteeld met behulp van LED-licht geteeld. Van december tot februari stijgen de prijzen tot €1,80  à €2,00 euro per kilo als gevolg van hogere productiekosten.

"Andere interessante cijfers betreffen de ijsbergsla die in 2018 vanuit Nederland werd geïmporteerd naar Italië voor een totaal van 15.237 ton.  Er werd 6.980 ton kool geïmporteerd, evenals 5.600 ton paprika’s. De andere tomatenrassen, met uitzondering van de tros, waren goed voor 4.781 ton."

Stefano Pezzo van Cherry Passion en Harro van Rossum van Combilo tijdens een recente beurs

"We zetten deze tomaat af via ons merk Cuori Rossi. In de zomerperiode is de vraag groot, terwijl de nationale productie schaars en vertraagd is vanwege de hoge temperaturen. De lage prijzen van deze periode laten ook promotionele acties toe", concludeert Pezzo.

Voor meer informatie:
Cherry Passion Srl
V.le del Lavoro, 54
37036 San Martino Buon Albergo (VR) 
Tel.: (+39) 045 8781138
Email: info@cherrypassion.com
Web: www.cherrypassion.com 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven