Mazzarrone druivenseizoen van start

"Vorig seizoen waren er tegen het einde problemen met betrekking tot het barsten, maar dit jaar start het seizoen van de Mazzarone BGA druiven zonder problemen." Dat zegt Gianni Raniolo, directeur van Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola di Mazzarrone Igp .

"Ondanks een vertraging van ongeveer 15 dagen zijn onze druiven van goede kwaliteit. De bloei was uitstekend en alle bewerkingen konden gemakkelijk worden uitgevoerd. Hierdoor kregen de druiven alle ruimte om zich te ontwikkelen. De hoeveelheden zijn gemiddeld voor het seizoen en de brixgraad is momenteel 14, maar dit zal nog toenemen", zegt de directeur.

"Hoewel de temperaturen dit voorjaar niet in lijn lagen met het gemiddelde, hebben we hier geen hinder van ondervonden. De komende dagen worden de eerste batches verzonden. Het gaat dan om de vroege rassen Victoria en Black Magic", zegt Raniolo.

"De afwezigheid van problemen tijdens de groei en ontwikkeling van de trossen heeft ervoor gezorgd dat we snel konden reageren op de leveringsprogramma's. Er is namelijk veel verzoek van de grote supermarkten in Italië en daarbuiten", zegt Raniolo.

Dit jaar heeft het Consorzio een aantal overeenkomsten gesloten voor verzendingen naar Canada en Uruguay en het Midden-Oosten. Voor deze laatste bestemming, met name voor Qatar, is de logistiek voor de verzending van versproducten middels luchttransport inmiddels operationeel.

"We zijn ook bezig met een zeer ambitieus project, dat we ontwikkelen dankzij onze marketingafdeling. Het is de bedoeling dat we gaan leveren aan de retail in Dubai en aan de horeca." 

Voor meer informatie:
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola di Mazzarrone Igp
Tel.: +39 335 1033575
Email: uvaigpmazzarrone@libero.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven