Chinezen zien fruitprijzen stijgen door weer en handelsoorlog

Chinese consumenten hebben te maken met stijgende fruitprijzen door een slechte binnenlandse oogst en hogere importheffingen uit de VS. De stijgende kosten van appelen, peren en watermeloenen zorgen voor angst om inflatie nu de groei van inkomens en de economie stagneert. 

De gemiddelde nationale groothandelsprijs voor Fuji appelen steeg met meer dan 75% deze week t.o.v. een jaar geleden. Aksu appelen en Korla peren, die op de Jiangnan markt afgezet werden, stegen respectievelijk 90% en 60%.

In april duwde de fruitprijs de consumentenprijsindex met 0,22% op. Extreme vorst en hagel troffen de fruitsector vorig jaar en vernietigden fruitvoorraden. De appel- en perenteelt daalden in 2018 25% en 20% t.o.v. het jaar ervoor. 

De prijzen voor sinaasappelen, kersen en appelen werden door de handelsoorlog met de VS getroffen door hogere importtarieven. 

Volgens uk.reuters.com zoeken importeurs naarstig naar alternatieve leveranciers en hebben ze de prijzen voor fruit uit Europa en Afrika omhoog gegooid. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven