MotracLinde introduceert nieuwe Linde Roadster

"Linde verlegt continu de grenzen van het mogelijke en houdt tegelijkertijd goed in de gaten wat de klant wil. Daarom is nu een speciale editie van de Roadster ontwikkeld: de Perfecte Heftruck. De Linde Roadster is de eerste elektrische heftruck die vrijwel ongehinderd zicht geeft op de lading en de omgeving. Dit is mogelijk dankzij de constructie van de truck, zonder A-stijl en met een panoramadak van versterkt glas", aldus MotracLinde.

"En hoe ziet die Linde Roadster eruit? De eigenschappen van de truck maken het verschil. Ze combineren ongeëvenaarde en beproefde technologie met extra assistentiesystemen en toebehoren en met onze nieuwste veiligheidsvoorzieningen", zegt het bedrijf. 

De truck beschikt onder meer over de Linde TruckSpot, LED-stripes, een geïntegreerd positiesysteem voor de vork (IZVG), de Linde Safety Pilot, CS20-banden, een dak van versterkt glas en, uiteraard, een lithium-ion-batterij. 

"De heftruck beschikt over beproefde technologie en over goed afgestemde features waarin al onze uiteindelijke doelstellingen terugkomen: maximale zichtbaarheid, veiligheid en productiviteit."

Volledige zichtbaarheid: geen A-stijlen, wél een panoramisch dak
"Dankzij het design biedt de Perfecte Heftruck een vrijwel ongehinderd zicht op het werkgebied, de lading en de omgeving. Dit komt doordat het cabinedak recht boven de kantelcilinder is verbonden met de hefmast. Er zijn dus geen A-lijsten meer en dat zorgt voor een ongehinderd panoramazicht. En met het oog op een optimale zichtbaarheid heeft de Roadster nog een unieke eigenschap: 's werelds grootste panoramadak van versterkt glas. Een innovatie in het ontwerp van heftrucks waarmee de bestuurder vrij zicht heeft op wat erboven zijn of haar hoofd gebeurt", vervolgt MotracLinde.

Een slimme passagier: de Linde Safety Pilot
De Linde Safety Pilot zorgt voor extra veiligheid aan boord. Dit assistentiesysteem helpt de bestuurder om bedien- en stuurfouten te voorkomen. Het reguleert de hef- en kantelfunctie op basis van de heflast en de hefhoogte, zorgt voor ondersteuning bij het werken met ladingen die tegen het maximum aanzitten en zorgt voor meer veiligheid tijdens de handling van ladingen. Het systeem registreert bij alle rij- en hefbewegingen gegevens zoals de hefhoogte, de kanteling van de vork en het gewicht van de lading en analyseert potentiële risico's. De bestuurder kan alle belangrijke parameters zien op een monitor in de cabine.

Efficiëntie op alle terreinen: Li-ION*
"De onderhoudsvrije Li-ION-technologie is zuinig en emissie-vrij. De batterij kan tussentijds snel worden opgeladen en daardoor zijn er geen tijdrovende batterijwissels meer nodig. En dat zorgt weer voor een maximale beschikbaarheid van de trucks. Het complete systeem – truck, batterij en lader – is een harmonieuze oplossing. Li-ION-technologie is geschikt voor alle toepassingen, maar de voordelen komen vooral tot hun recht bij intensieve toepassingen zoals werk in meerdere shifts."

*Truck ook verkrijgbaar met loodzuurbatterij

Optimale verlichting: LED-stripes
De LED-stripes op de mast en de achterkant van de truck zorgen voor beter zicht en meer veiligheid. De tweekleurige lichtstrips verlichten de werkomgeving gelijkmatig en in een brede omtrek. Zo kan er overal veilig, nauwkeurig en productief worden gewerkt. De lichten schakelen tussen wit en rood. Dit geeft de rijrichting aan en zorgt voor extra veiligheid voor voetgangers en andere weggebruikers.

De benchmark in optische waarschuwingssystemen: TruckSpot
TruckSpot is een optisch waarschuwingssysteem dat aangeeft dat een heftruck achteruitrijdt. Hiervoor wordt er achter de truck een groot waarschuwingssymbool geprojecteerd op de vloer. De rode driehoek met een heftrucksymbool wordt wereldwijd begrepen en is zo een duidelijke gevarenaanduiding. Bij het achteruitrijden projecteert de truck dit waarschuwingssymbool op de vloer. In hoeken, bij ingangen en op verwarrende kruisingen zien voetgangers en andere bestuurders de waarschuwing al lang voordat ze de heftruck zelf zien en zodoende kunnen ze snel reageren.

Duidelijk zicht dankzij IZVG VIEW
IZVG VIEW, het geïntegreerde positiesysteem voor de vork, geeft een beter zicht op de lading en de omgeving. Het vergroot het zichtveld van de bestuurder doorgaans met meer dan 10% en biedt een beter zicht op kritieke plekken in de werkomgeving. IZVG VIEW beperkt de hindernissen in het zichtveld tot een minimum. Zo blijft het gebied rondom de hele heftruck zichtbaar, ondanks al het omringende materiaal en materieel.

Voor optimale tractie: CS20-banden
"De Linde Roadster is uitgerust met CS20-banden van Continental. Dankzij het dubbele L-profiel met dichte schouders zorgen deze voor nauwkeurig sturen en voor precisie in bochten. De speciale mix van materialen zorgt er ook voor dat de rollende banden minder geluid en trillingen produceren. De lagere rolweerstand maakt meer kilometers mogelijk met een lager energieverbruik. Zodoende zorgt de CS20 voor productiviteit, veiligheid en meer rijcomfort", besluit MotracLinde. 

Voor meer informatie: 
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
+31(0)88 7377 800
www.motraclindeshop.nl      

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven