Bonduelle koopt Russische groenteverwerker

Bonduelle heeft bekendgemaakt de Russische groenteverwerker Shock te hebben overgenomen, die gevestigd is in de regio Belgorod. 

Sterke aanwezigheid in Rusland 

Bonduelle is sinds halverwege de jaren negentig aanwezig op de Russische markt voor groentenconserven. In 2004 bouwde het bedrijf een conservenfabriek in de regio Krasnodar, in het zuiden van Rusland. In 2012 nam het in dezelfde regio een bestaande verwerkingsfaciliteit over. Bonduelle beschikt over een groentenareaal van 10.000 hectare om haar fabrieken mee van grondstoffen te voorzien. Het bedrijf is onbetwist de nummer één op de Russische conservenmarkt met de merken Bonduelle en Globus en versterkt haar positie in Rusland en de CIS-landen. 

Buitengewoon goede tuinbouwregio
De fabriek, die gevestigd is in een zeer goede tuinbouwregio, zal de ontwikkeling van Bonduelles diepvriesgroenten op de bovengenoemde markt verder aanjagen.

Diepgevroren groenten: een groeiende markt in Rusland 
De laatste jaren heeft de Russische markt voor diepgevroren groenten een forse groei doorgemaakt, mede onder invloed van de import van Bonduelle uit voornamelijk Frankrijk en Polen. De markt profiteert van de toenemende belangstelling van consumenten voor gemaksproducten. De overname zal Bonduelle in staat stellen om haar aanwezigheid binnen het marktsegment voor individuele diepgevroren groenten en groentenmixen te vergroten die vanwege de boycot niet kunnen worden geïmporteerd. 

Geleidelijke uitbreiding productiecapaciteit
De verwerkingsfabriek waarvan de overnamesom en extra investeringen beperkt zijn, zal binnen drie jaar tijd jaarlijks 6.000  tot 10.000 ton diepgevroren groenten produceren. Zo'n 50 vaste werknemers zullen in de fabriek werkzaam zijn en Bonduelle zal haar kennis gebruiken om samen met de lokale tuinbouwsector te werken aan milieuvriendelijker teeltmethoden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven