Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1e van 5 locaties gecertificeerd

Den Berk Délice eerste Belgische tomatenteler met Planetproof

Onlangs behaalde Lauwerysen-Krijnen, één van de vijf locaties onder de telersgroep Den Berk Délice, het certificaat ‘Planetproof’. Dit als eerste tomatenteler in België. Op de locatie van Lauwerysen-Krijnen wordt ‘Miss Perfect Délice’ en ‘Kumato Délice’ geteeld.


Koen Lauwerysen & Ria Krijnen, Zaakvoerders bij Lauwerysen-Krijnen (onderdeel van Den Berk Délice)

“Onze ambitie is om de lekkerste tomaten te telen voor de consument. En dit willen we op zo’n duurzaam mogelijke manier bereiken”, aldus Koen Lauwerysen, mede zaakvoerder bij Den Berk Délice. “Duurzaamheid is een ‘hot item’ op dit moment en dat vinden we belangrijk. Den Berk Délice zet al jaren enorm hard in op duurzaamheid. Zo investeerde we als één van de eerste Belgische telers in antireflectie en diffuus glas.”

Dit glas heeft een speciale coating wat ervoor zorgt dat er enerzijds meer licht binnenvalt en dat anderzijds het licht meer verspreid wordt waardoor het beter kan opgenomen worden door de plant. Koen Lauwerysen: “Zo behalen we met dezelfde input van energie en voedingsstoffen, 10% meer productie op eenzelfde oppervlakte."

Eén van de punten die onder het label valt is gewasbescherming. Koen Lauwerysen: “Voor gewasbescherming zetten we bijvoorbeeld sterk in op biologische en geïntegreerde bestrijding in om onze gewassen te beschermen tegen ziektes en plagen."

Ook water is een aandachtspunt. "Het regenwater wat op onze serres valt, vangen we op in grote bassins. Deze bassins zijn voldoende groot, waardoor we jaarrond onze planten kunnen voeden met regenwater. Met de extreme droogte van vorig jaar was het spannend, maar hebben we het kunnen redden met enkel regenwater. Het regenwater wordt ontsmet door verhitting (warmte van de WKK). Het water dat de plant niet opneemt, wordt terug opgevangen en opnieuw ontsmet waardoor er geen water verloren gaat.”

Voor meer informatie:
Den Berk Délice
info@denberk.be
www.denberk-delice.com 

Publicatiedatum: