Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fevia: 'Toename in recalls in België wijst op meer bewustwording voor voedselveiligheid'

Uit cijfers van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) blijkt dat het aantal recalls van voedingsproducten in BelgiĆ« is toegenomen van 53 in 2017 naar 171 in 2018. Voor Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, toont die stijging vooral aan dat het FAVV meer controleert en dat voedingsbedrijven hun eigen controlesystemen strikter toepassen. Dat de stijging van het aantal recalls vooral te maken heeft met strengere controles wordt ook door het FAVV bevestigd. 

Fevia ziet op drie manieren een toegenomen bewustwording voor voedselveiligheid:

  • Vanuit Europa komen er meer Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF)-berichten.
  • Het FAVV controleert en interpreteert strikter, zowel in eigen land als de meldingen die via RASFF-berichten uit het buitenland binnenkomen.
  • Voedingsbedrijven scherpen hun eigen controlesysteem aan en controleren zichzelf strenger.

De stijging in het aantal terugroepacties is volgens Fevia absoluut geen signaal dat de kwaliteit of voedselveiligheid van Belgische voeding en dranken erop zou achteruit gaan.

Bron: Fevia

Publicatiedatum: