Anton Filippo (LBP) over Mexicaans bezoek aan LBP

"Als gevolg van politieke spanningen tussen VS en Mexico, oriënteren Mexicaanse exporteurs zich meer op Europa"

Vrijwel dagelijks heeft LBP Rotterdam bezoek over de vloer uit alle windstreken van de wereld. "De laatste jaren steeds meer vanuit Mexico waar de exporteurs van vers fruit de focus op de USA wat aan het verleggen zijn. Europa wordt gezien als een interessante andere markt voor diverse producten, bijvoorbeeld voor avocado's", vertelt directeur Anton Filippo. "In Rotterdam is UPM een organisatie die de belangen van de boeren en tuinders uit het gebied Michoacan Mexico behartigt. Dat gebeurt ter plaatse door aldaar een coöperatie van kleine boertjes te starten waar inmiddels al vele honderden boeren bij zijn aangesloten. Ook is er een splinternieuw pakhuis in gebruik genomen inclusief alle noodzakelijke technische ondersteuning."


Lisette Adriana Correa Espinoza van Magavocado, Lia Bijnsdorp van UPM en Donnie van den Berg van LBP

Aan de Europese kant organiseert UPM handelsmissies en bezoeken van delegaties of individuele bedrijven uit Mexico naar Nederland en omgekeerd. Afgelopen week was er wederom een tweetal bedrijven te gast bij LBP Rotterdam BV in Maasdijk. "Magavocado en Huerta San Jose wilden graag alles weten over de mogelijkheden om te exporteren naar Europa. Ook was er grote belangstelling voor de diensten die LBP hen in dat kader kan bieden zoals onder meer het rijpen en klein verpakken van hun product", vertelt Anton.

"Het werd voor alle partijen een interessante ontmoeting met een rondleiding door het bedrijf en een uitgebreide uitleg van een van de LBP rijpmeesters. Ook werd een bezoek gebracht aan de om- en verpakafdeling. Voor beide bedrijven, de een als grower en het andere als vooral het exportbedrijf actief met de commerciële activiteiten, is de Europese markt interessant De politieke situatie tussen Mexico en de Verenigde Staten is al enige tijd spannend, de Amerikaanse president heeft daar afgelopen week nog een schepje bovenop gedaan. Daarom vragen ook de Mexicanen zich af wat de toekomst is van de handelsbetrekkingen met de grote buurman. Vandaar de oriëntatie naar andere richtingen, zoals Europa", aldus Anton.


Lisette Adriana Correa Espinoza van Magavocado, Lia Bijnsdorp van UPM, collega van Magavocado, Jose Luis Garcia Rosdrigues van Huerta San Jose en Anton Filippo van LBP)

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven