Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Haith, Verenigd Koninkrijk

"We vieren levering duizendste groentewasmachine"

Eind vorige maand rolde de duizendste groentewasmachine van de band bij Haith. De machine van het type Supa-Wash was bestemd voor het bedrijf Branston en is de achtste machine van dit type dat Haith heeft verkocht, sinds deze in maart 2018 op de markt verscheen

De wasmachines van Haith hebben een lange weg afgelegd vanaf het moment dat Haith de eerste stalen wastrommel in de jaren zestig op de markt bracht, In de jaren zeventig introduceerde het bedrijf de eerste borstelrollenband die in de tachtiger jaren werd vervangen door de Hydro Flow Washer, die was uitgerust met een unieke pomp om de producten uit de trommel te verwijderen. Begin deze eeuw introduceerde Haith de Self Clean Washer, een machine die dankzij zijn innovatieve en robuuste ontwerp nog steeds wordt gebruikt door verpakkers en verwerkers over de hele wereld. Ten tijde van zijn lancering was de Self Clean Washer van Haith de concurrentie ver vooruit. 

De nieuwste Supa-Wash betekent weer een stap vooruit, zegt directeur Nigel Haith. "Onze nieuwe wasmachine is het resultaat van maanden ontwikkeling. De machine is voorzien van technische kenmerken, zoals cooper gedeelde rollagers, voor extra onderhoudsgemak, een energiezuinige SEW-trommelaandrijving en aan de buitenzijde plaatste roestvrij stalen lagers voor een langere levensduur. De machine is daarnaast uitgerust met een luchtaangedreven verticale controlepoort, een roestvrij stalen trommel met sleuven en gaten, afhankelijk van het te wassen product, volledig met rubber omhulde kleppen in de trommel en een HMI-touchscreen. Al deze specificaties zijn standaard. 

"We hebben ook de manier waarop de groenten uit de wasmachine worden verwijderd, verbeterd. De producten worden voorzichtig uit de trommel in een speciale tank geplaatst, dit betekent dat de gewassen groenten de trommel verlaten na volledig ondergedompeld geweest te zijn in schoon water. Het afval in de basistank wordt automatisch verwijderd door een krabber en het is ook mogelijk om een aantal luchtkleppen te plaatsten die het waterverbruik monitoren." 

Branston zal de machine gaan gebruiken in haar fabriek in Lincoln, waar jaarlijks 350.000 aardappelen worden verwerkt. 

 

Voor meer informatie:
Haith
Tel: +44 1302 831 911 
Email: sales@haith.co.uk 
www.haith.co.uk

Publicatiedatum: