"De kosten voor de export van Egyptische druiven zijn relatief hoog"

Het druivenseizoen is een paar weken geleden van start gegaan en de vooruitzichten zijn vrij goed. Volgens een Egyptische exporteur zijn de hoge kosten het grootste probleem maar gelukkig staat er een grote oogst tegenover om dit te compenseren. 

Amr Kadah, directeur van het Egyptische exportbedrijf Fruit Kingdom for Export: "Het seizoen is half mei begonnen en we verwachten dat het tot augustus zal duren. Het seizoen ziet er veelbelovend uit maar we hebben wel met de nodige uitdagingen te maken. Het fruit wordt voor tamelijk hoge prijzen afgezet en hetzelfde geldt voor de verpakkingsmaterialen en transportkosten."

Deze kosten worden hopelijk goedgemaakt door het grote volume druiven dat het bedrijf exporteert: "We verwachten dit seizoen een groter aantal druiven te exporteren dan vorig seizoen, zo'n 200 ton. Onze druiven vinden hun weg naar Engeland, Nederland, Rusland, Duitsland, Maleisië en de Golfstaten. We hebben concurrentie van Spanje, Chili, India en Griekenland. Gelukkig is onze oogst overvloedig dit jaar en zijn onze prijzen redelijk. We verwachten daarom geen grote problemen!"

Voor meer informatie: 
Amr Kadah
Fruit Kingdom for Export
Tel: +20 1009 288 377
Email: amr.kadah@mail.ru


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven