Aldi opent eerste filialen in China

Aldi wil naar China expanderen. De discounter zal daar binnenkort de eerste filialen openen, meldt www.Tagesschau.de. Volgens mediaberichten ziet het concept er in China echter anders uit dan in andere landen.

Aldi Süd start deze week in China met twee pilotfilialen, zei een woordvoerder van het bedrijf tegen de 'Deutsche Presse-Agentur'.

Eerder hadden 'Lebensmittel Zeitung' en het 'manager magazin' ook al bericht over de eerste filiaalopening in de Chinese metropool Shanghai. Daarbij presenteert de Duitse discounter zich duidelijk hoogwaardiger. Aldi zet sterk in op de door de Chinezen zeer gewaardeerde importproducten uit Europa.

Kredietwaardige klanten in de focus
Door deze focus kan de discounter een welvarende clientèle aanspreken. In zoverre is de handel in China niet vergelijkbaar met de massahandel van de discounter in andere landen. Aldi wil als eerste stap minstens tien filialen openen. Het doel is om op de middellange termijn 50 tot 100 filialen in China te hebben.

Manager magazin meldt dat de opening van het eerste Aldi Süd-filiaal in Shanghai op 7 juni gepland staat. De vlaggenschipwinkel moet de Chinese klanten naast de gebruikelijke Aldi-producten ook verse vis bieden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven