Onderzoek naar mycotoxinen op kruiden uit Italië en Tunesië

Specerijen en kruiden kunnen besmet zijn met mycotoxinen en dit komt vanwege hun condities tijdens oogst en de bewaaromstandigheden.

Onderzoekers van de Universiteit van Messina hebben 112 monsters van verschillende kruiden en specerijen genomen, afkomstig uit Italië en Tunesië. Deze zijn beoordeeld op hun mycotoxinegehalte door middel van HPLC-MS / MS om de mogelijke risico's gerelateerd aan menselijke gebruik te benadrukken.

"De resultaten toonden aan dat mycotoxinen soms werden gevonden op de monsters van koriander, laurier, munt, rozemarijn en verbena. In de kruiden uit Italië werd een andere besmetting gedetecteerd dan in die uit Tunesië", zeggen de onderzoekers.

"Van de bestudeerde mytotoxinen werden AFB2, AFG1, AFG2, T2 en HT2 gedetecteerd, terwijl geen van de monsters AFB1 en FB1 bevatte. In sommige monsters van rozemarijn en verbena werden twee toxines waargenomen. Deze studie geeft aan dat het essentieel is om toxines in de landbouw en bij de productie van voedsel in het algemeen te minimaliseren. Dit om de gezondheid van de consument te beschermen."

Bron: Potortì Angela Giorgia, Tropea Alessia, Lo Turco Vincenzo, Pellizzeri Vito, Belfita Asma, Dugo Giacomo, Di Bella Giuseppa, 'Mycotoxins in spices and culinary herbs from Italy and Tunisia', Aprile 2019, Natural Product Research. 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven