Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Elitech opent nieuwe fabriek voor produceren teelt-, bewaar- en koeltechniek

In de groenten- en fruitsector zijn er twee ontwikkelingen gaande waar men niet omheen kan. Op de internationale markt wordt er meer geïnvesteerd in betere teelt-, bewaar- en koeltechnologieën. Voor de import van producten wordt er meer geïnvesteerd in de ontwikkeling van een betere koudeketen. Dit heeft alles te maken met de steeds hogere eisen die consumenten aan producten stellen. Telers besteden daarom meer aandacht aan het leveren van een product van hoge kwaliteit. Daarnaast zijn de importprotocollen voor fruit veelal erg streng en kunnen er door een verkeerde temperatuurinstelling of het gebruik van ongeschikte apparatuur hele containers fruit verloren gaan. Het monitoren tijdens transport en opslag is dan ook cruciaal voor het behoud van een stabiele productkwaliteit. 


Glog-5 toegepast tijdens transport

Een manier om de fruitkwaliteit beter te bewaken, is het gebruik van verschillende monitors, zodat men zeker is dat de producten onder optimale omstandigheden worden vervoerd en bewaard. "Wij zijn een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van diverse producten voor het monitoren van de temperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om controle over de omgeving te hebben en we doen er alles aan om onze klanten te helpen de kwaliteit van hun producten te bewaren."

Naast dat het andere bedrijven helpt een goede productkwaliteit te behouden, heeft Elitech zelf ook fors geïnvesteerd in het garanderen van haar eigen kwaliteit. "We weten hoe belangrijk onze producten voor onze klanten zijn dus we steken veel energie en geld in productontwikkeling om de beste oplossingen op de markt te brengen."

Elitech heeft meer dan 150 R&D-medewerkers in dienst die zich hier dagelijks mee bezighouden. In 2006 investeerde Elitech €1,3 mln in de bouw van een 500 m2 tellend testlaboratorium. De onderdelen van de Elitech temperatuurmeter zijn afkomstig van topmerken. Bovendien zijn de dataloggers van Elitech voorzien van alle belangrijke internationale certificaten. Nieuwe faciliteit van Elitech

“De nieuwe faciliteit van Elitech, met een oppervlakte van 30.000 m2, zal binnenkort operationeel worden. In deze nieuwe faciliteit zal samen met Foxconn gewerkt worden aan de meest geavanceerde productielijn in de sector, waarmee een soliede basis zal worden gelegd voor het verbeteren van de productiviteit en de kwaliteit van dataloggers."

Voor meer informatie:
Alice
Elitech
alice@e-eliteh.com 
www.elitechlog.com   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven