Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaans diepvriesgroentenverwerkingsbedrijf bouwt fabriek in India

Het Spaanse Congelados De Navarra bouwt samen met IFFCO een diepvriesgroentenverwerkingsbedrijf in Punjab. De aanvankelijk investering bedraagt € 71 mln. Het bedrijf zal over een technologie beschikken waarmee elk stuk groente apart diepgevroren wordt, waardoor het eindproduct niet tot een enkel blok bevriest. De technologie wordt de ‘Individually Quick-Frozen’ (IQF) methode genoemd.  

Het bedrijf maakte z'n plannen bekend tijdens de World Food Summit in 2017. Een ambtenaar: "Het bedrijf zal het grootste in India worden met een capaciteit van meer dan 80.000 ton per jaar. De productie begint over twee jaar."

Het bedrijf wordt op een oppervlakte van 30 ha gebouwd. Het ruwe materiaal zal lokaal geteeld worden. De ambtenaar zei ook dat het nieuwe bedrijf aan meer dan 10.000 telers ten goede komt en 400 mensen direct en 2.000 mensen indirect aan werk zal helpen. 

"Met een sterke focus op het trainen van telers en implementatie van moderne technologie en knowhow wordt het project geraamd een boost te geven aan de infrastructuur binnen het agro-economische eco-systeem van de regio. financialexpress.com heeft gepubliceerd dat Punjab een hypermodern voedingsverwerkingsbedrijf krijgt. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven