Key Technology introduceert Optyx met driewegsortering

Key Technology introduceert een driewegsorteermogelijkheid voor de Optyx®, een nieuwe vooruitgang die de Optyx® camera/laser-sorteerder ideaal maakt voor walnoten, rozijnen, dadels, kersen en andere kleine producten. Met twee ejectorsystemen en drie uitvoertransportbanden, kunnen processors automatisch vreemd materiaal en afval in één stroom afvoeren, terwijl de twee andere sorteerstromen goede producten in verschillende kwaliteiten scheiden. De driewegsortering van de Optyx verbetert de opbrengst, verhoogt de doorvoer, vermindert de arbeidsinspanning, en/of minimaliseert de bedrijfsmiddelen terwijl het de productkwaliteit en voedselveiligheid maximaliseert.
 
Key ontwierp de Optyx met driewegsortering voor processors die goede producten willen scheiden in verschillende kwaliteiten of producten willen isoleren van vreemd materiaal en afval om later afzonderlijk te bewerken. De driewegsortering is beschikbaar voor de Optyx 3000, die tot 6 kubieke ton (13.000 lbs) producten per uur kan behandelen en voor de Optyx 6000, die tot 12 kubieke ton (26.500 lbs) per uur kan behandelen. Voor hogere volumelijnen: de Manta® sorteerder van Key, die tot 20 kubieke ton (44.000 lbs) per uur behandelt, kan ook worden voorzien van de driewegsorteerder.


 
De Optyx met de driewegsortering maakt gebruik van Key Technology's unieke ingebouwde sorteerintelligentie om producten te scheiden in drie stromen, gebaseerd op productspecifieke attributen. De eigen kleurencamera's van de sorteerder herkennen de grootte, vorm en miljoenen kleurverschillen van elk object. Key's lasertechnologie wordt gebruikt om de onderscheidende structurele eigenschappen van elk object te inspecteren en vreemd materiaal te detecteren.

Zo kan een walnotenverwerker Optyx programmeren om schillen, vezels en membranen te verwijderen uit de eerste stroom, terwijl donkerdere noten naar de tweede stroom en hoger gewaardeerde lichtgekleurde noten naar de derde stroom worden getransporteerd. Vergeleken met de traditionele tweewegsorteerders waarin een product vaak meerdere keren door de sorteerder moet passeren, vermindert de driewegsorteerder dit aantal, wat de doorvoer verdubbelt en de bedrijfsinvesteringen reduceert.
 
Een Optyx driewegsorteerder kan de kwaliteit van de doorstroom verbeteren, wat de opbrengst verhoogt, de arbeidskosten verlaagt en het totaal kapitaalinvesteringen minimaliseert. Indien nodig kan de Optyx met driewegsortering snel worden geconfigureerd naar een tweewegsorteermodus.

Optyx sorteerders zijn voorzien van een makkelijk te gebruiken touchscreen. De gebruikersinterface kan op afstand worden bediend via een lokaal netwerk of het internet, wat de flexibiliteit in de werkomgeving verbetert en het oplossen van problemen op afstand (toepassingshulp) vergemakkelijkt.

www.key.net
Cont. persoon: Jasper Schoemaker

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.