Vegetarische trend zet door

20% Spaanse bevolking eet geen vlees

20% van de Spaanse bevolking is vegetariër, veganist of eet uitsluitend vis in plaats van vlees. In 2014 bedroeg de gemiddelde vleesconsumptie per inwoner nog 52 kilo. In 2018 was de consumptie gedaald tot 47 kilo.

Volgens een onderzoek van Ipsos Global Advisor met de titel 'New food trends worldwide'  zijn Spanjaarden bereid om hun vleesconsumptie te verminderen of vlees zelfs helemaal van het menu te schrappen. Uit cijfers van het ministerie van Landbouw en Visserij blijkt dat de vleesconsumptie in het land de voorbije vier jaar is gedaald. 

Deusto Salud heeft geen verklaring voor deze trend maar zegt dat hij wel groeit. Deze nieuwe eetgewoonten komen vaker voor en voedingsdeskundigen bieden mensen steeds meer oplossingen om vlees op een verantwoorde manier in hun voedingspatroon te vervangen. 

De voornaamste redenen waarom mensen besluiten minder of geen vlees te eten, zijn ethische bezwaren. 60% geeft aan dat dit de belangrijkste reden is om te stoppen met het eten van vlees, terwijl 27% zegt dit uit milieuoverwegingen te doen en 17% om gezondheidsredenen. 

Uit gegevens van The Green Revolution blijkt dat het merendeel van de vegetarische en veganistische consumenten jonge vrouwelijke stadsbewoners zijn. Twee op de drie consumenten die deze trend volgen zijn vrouw, doorgaans jonger dan 35 en 52% van hen woont in een stad met meer dan 100.000 inwoners. 

Deze nieuwe trend biedt goede zakelijke kansen. De afgelopen vijf jaar is het aantal bedrijven dat zich bezighoudt met dit type voeding in Spanje verdubbeld. De waarde van de markt is wereldwijd gegroeid naar €3,5 mld per jaar en groeit jaarlijks met 6%, zo blijkt uit het onderzoek. 

Source: distribucionactualidad.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven