Mango's uit Bangladesh vinden weg naar Europese markten

Gesteund door het succes van de afgelopen drie jaar zullen telers uit het district Satkhira dit jaar starten met de export van mango's naar Europa. 

Het doel is om dit seizoen 200 ton mango's te exporteren van de rassen Himsagar, Langra en Amruplai. Het ras Himsagar is zeer smaakvol en heeft een BGA-predikaat. Telers worden geacht geen onrijp fruit te plukken en geen chemicaliën toe te passen.  

In 2016, 2017 en 2018 werden er respectievelijk als 37, 121 en 200 ton mango's vanuit dit district naar Europa verzonden. Het district telt zo'n 14.451 mangobomen met premium fruit waarmee deze exportdoelstelling kan worden behaald. Dit jaar worden de mango's geteeld op een areaal van 4.100 hectare en wordt de totale oogst op 47.000 ton geraamd. 

Een mangoteler uit Ishaque: "Groothandelaren uit heel het land verdringen zich hier op lokale markten om mango's in te kopen. Iedere week worden er 700 ton mango's van hier naar verschillende delen van het land verladen."

Het ras Himsagar wordt naar veel landen in Europa en het Midden-Oosten geëxporteerd en is belangrijk voor de lokale economie. 

Bron: unb.com.bd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven