Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

World Avocado Organization, Californian en Peruvian Avocado Commission

Unieke samenwerking avocado-organisaties met Michelingids

De World Avocado Organization (WAO), Californian Avocado Commission (CAC) en Peruvian Avocado Commission zijn een unieke samenwerking aangegaan om het lanceringsevenement van de Michelingids voor Californië op 3 juni te sponsoren, waar tevens de winnaars van de Michelinsterren bekend zullen worden gemaakt. 

"Avocado's zijn een trendy ingrediënt tegenwoordig," vertelt Xavier Equihua, voorzitter en directeur van de WAO en PAC. "Het ligt dan ook voor de hand dat een aantal van de grootse avocado-organisaties hun krachten bundelen om onderdeel uit te maken van deze gloednieuwe Michelingids, waarin de beste restaurants van Californië vermeld staan, die allen onze ingrediënten op hun menukaart hebben staan."

“De Hass avocado, die inmiddels goed is voor 80% van de wereldwijde avocadoconsumptie, heeft zijn oorsprong in Californië," legt Jan DeLyser uit, marketingdirecteur van de Californian Avocado Commission. "In de jaren twintig van de vorige eeuw bracht de Californische teler Rudolph Hass opnieuw een bezoek aan de avocadoboom die hij jaren eerder had geplant. Hij was onder de indruk van de unieke smaak van het fruit dat rijker en nootachtiger was dan dat van andere avocado's. Al gauw waren koks vol lof over deze avocado met zijn bobbelige zwarte schil, waarna Hass in 1935 patent aanvroeg op het gelijknamige ras."

Avocado's zijn het enige tuinbouwproduct dat onderdeel uit zal maken van de bekendmaking van de Michelinsterren. In het kader van de festiviteiten zal een speciale editie van een kookboek van de World Avocado Organization verschijnen. Chef-koks die worden onderscheiden met een Michelinster ontvangen een 'Avocado Star' eerbetoon gecreëerd door Colette Dike van Fooddeco. Mourad, dat eerder een Michelinster ontving zal innovatieve gerechten met avocado serveren evenals avocadobier en Margarita's.  

De Michelingids verscheen voor het eerst in Frankrijk in 1900 en is sindsdien uitgegroeid tot een ijkpunt voor de gastronomische wereld. Toprestaurants kunnen tot drie Michelinsterren toegekend krijgen voor hun uitmuntendheid. Michelin bracht haar eerste Amerikaanse gids in 2005 uit voor de stad New York. In de jaren daarna verschenen er ook edities voor San Francisco, Chicago en Washington D.C. De nieuwe Michelingids voor de staat Californië vermeldt toprestaurants in Los Angeles, Monterey, Orange County, Sacramento, San Diego en Santa Barbara.  

"We zijn enorm trots een bijdrage te mogen leveren aan de lancering van de Michelingids voor Californië en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking," zegt Xavier Equihua tot besluit. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven