zoals aardbeien op Wimbledon

Worden kersen het fruit op Roland Garros ?

De kersen van Yannick Colombie uit Lizac (Tarn-et-Garonne) worden dit jaar uitgedeeld op Roland Garros. Rafael Nadal, Roger Federer, Noval Djokovic en andere tennissers zullen tijdens het tennistoernooi de kans krijgen om dit heerlijke fruit te proeven. 

In zijn boomgaard van 9 hectare plukt Yannick jaarlijks zo'n twee ton kersen. Het is niet voor het eerst dat zijn kersen door beroemdheden worden gegeten want zij stonden eerder al op tafel in de Ritz in Parijs en Bristol en zelfs bij de Franse president in het Elysée. 

Ondanks de populariteit van zijn kersen maakt Yannick zich zorgen om de weersomstandigheden. "Wanneer het regent, raken de kersen doorweekt. Hierdoor verliezen zij hun zoete smaak en raken ze beschadigd." 

De regen is echter niet het enige probleem want Franse fruitboomgaarden vallen de laatste jaren ook steeds vaker ten prooi aan witte vliegen. Yannick heeft daarom flink geïnvesteerd in een netten, wat hem €48.000 per hectare heeft gekost. 

De fruitteler heeft bovendien moeite om voldoende seizoenswerkers te vinden. "We hebben in de zomer vaak drie mensen extra nodig maar er zijn haast geen gegadigden. Vroeger was dit wel anders."

 

Bron: francebleu.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven