Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE-marktrapport aardappelen, week 21/2019

'Aanvoer Duitse vroege aardappelen neemt toe'

Het aanbod aan Duitse aardappelen uit bewaring was opnieuw afgenomen. Op sommige plaatsen waren alleen nog maar resthoeveelheden voorradig. Aangezien deze partijen over het algmeen voldoende afzet genereerden, hoefden de handelaren hun prijzen niet aan te passen. Soms konden de prijzen zelfs iets verhoogd worden. Dat blijkt uit het marktrapport van het Duitse instituut voor landbouw en voeding (BLE).



Groot aanbod aan consumptieaardappelen
De aanvoer van vroege aardappelen uit Duitse teelt nam toe. Naast Annabelle was inmiddels ook Berber uit de Pfalz verkrijgbaar, waar men tot 31 euro per 25 kg zak voor kreeg. Parallel daaraan bleef de beschikbaarheid van de Italiaanse en Cyprische import minstens zo groot als tot nu toe, vaak nam deze zelfs toe. Als gevolg van het grotere aanbod moesten met name bij het Italiaanse assortiment prijsverlagingen doorgevoerd worden. Maar ook de Cyprische offertes werden vaak voordeliger.

Marokkaanse partijen verloren weliswaar marktaandelen, maar hun prijzen bleven net als bij de enkele leveringen uit Spanje zoals gebruikelijk op een constant niveau.

Publicatiedatum: