Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BLE-marktrapport aardappelen, week 21/2019

'Aanvoer Duitse vroege aardappelen neemt toe'

Het aanbod aan Duitse aardappelen uit bewaring was opnieuw afgenomen. Op sommige plaatsen waren alleen nog maar resthoeveelheden voorradig. Aangezien deze partijen over het algmeen voldoende afzet genereerden, hoefden de handelaren hun prijzen niet aan te passen. Soms konden de prijzen zelfs iets verhoogd worden. Dat blijkt uit het marktrapport van het Duitse instituut voor landbouw en voeding (BLE).Groot aanbod aan consumptieaardappelen
De aanvoer van vroege aardappelen uit Duitse teelt nam toe. Naast Annabelle was inmiddels ook Berber uit de Pfalz verkrijgbaar, waar men tot 31 euro per 25 kg zak voor kreeg. Parallel daaraan bleef de beschikbaarheid van de Italiaanse en Cyprische import minstens zo groot als tot nu toe, vaak nam deze zelfs toe. Als gevolg van het grotere aanbod moesten met name bij het Italiaanse assortiment prijsverlagingen doorgevoerd worden. Maar ook de Cyprische offertes werden vaak voordeliger.

Marokkaanse partijen verloren weliswaar marktaandelen, maar hun prijzen bleven net als bij de enkele leveringen uit Spanje zoals gebruikelijk op een constant niveau.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven