Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: "Overgang van nieuwe aardappelen naar herfstoogst zal naadloos verlopen"

Op Meerbusch Kartoffelhof begon de nieuwe aardappeloogst afgelopen week. Voor dit nieuwe tuinbouwbedrijf zal het eerste seizoen zijn na de overname in 2018. Stefanie de Kok en haar echtgenoot Riccardo Bär, die verantwoordelijk voor de teelt is, zijn trots op de start van het seizoen op hun bedrijf en op hun marketingsactiviteiten. 


Nieuwe aardappelen (Nandina ras)

In totaal worden acht rassen geteeld die geleidelijk aan in productie zullen komen. Het seizoen begon met de twee vroege rassen Annabelle en Nandina. De Kok: "Annabelle is ons hoofdras in het vroege segment met ongeveer 60%. Hoewel de stevige aardappel Nandina een iets hogere opbrengst heeft, hebben we daarvan wat minder gepoot dan van de Annabelle. Elke tweede dag oogsten we wat nodig is, waarna de knollen bijna exclusief in regionale supermarkten belanden. De rest gaat naar lokale restaurants."


De eerste Annabelle aardappelen waren soms wat klein. De maten van de Nandinas pasten perfect in de 2 kg zakken. Als het op verpakking aankomt, dan kiezen we voor de papieren zakken met een afbreekbaar net in het venster. Ze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. 

Over de hele nieuwe aardappelcampagne valt nog nauwelijks iets te zeggen. Maar de eerste tekenen zijn goed. "We hebben de weg gevonden en de eerste producten voor de retail kunnen verhandeld worden." Daarnaast verliep de aansluiting met het bewaarseizoen bijna naadloos. Een week geleden werden de laatste bewaaraardappelen uit de koelopslag geleverd. "Momenteel verloopt het seizoen voorspoedig en we kunnen verse aardappelen leveren van onze eigen grond tot de hoofdoogst in de herfst."


Kartoffelhof focust op de teelt, opslag en verpakking van z'n eigen aardappelproducten. Op meer dan 3 ha worden ook rode en gele uien geteeld. Het assortiment wordt afgemaakt met verschillende soorten sla en koolrabi. 


Voor meer informatie:
Meerbuscher Kartoffelhof UG (haftungsbeschränkt)
GF: Stefanie de Kok
Chlodwigstr.11
40668 Meerbusch
+49 2150 - 70 76 370 
info@meerbuscher-kartoffelhof.de 
www.meerbuscher-kartoffelhof.de  

Publicatiedatum: