Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Nieuwe schilmachines hebben maar heel weinig water nodig"

De firma ProexFood LLC ontwikkelt complete oplossingen van de invoer tot aan de verpakking van de meest uiteenlopende groenten- en fruitsoorten zoals aardappelen, wortelen, uien, suikermaïs, champignons, bessen, appelen en nog veel meer. Het bedrijf werkt continu aan de verbetering van haar oplossingen om deze nog efficiënter te maken, vertelt Daniel Ghadiri, de CTO van ProexFood.

De firma biedt verschillende machines aan voor de verwerking van verse levensmiddelen, IQF producten, vacuümverpakkingen en conserven. "We zijn wereldwijd actief – van Australië tot aan de westkust van de Verenigde Staten. Alles komt bij ons uit één hand: als we de machines niet zelf kunnen produceren of ontwikkelen, wenden we ons tot één van onze vele partners."

Nieuw in het assortiment zijn twee schilmachines die gebruik maken van verschillende techniek: de ProexFood Knife-Peeler en de Abrasive Peeler / Polisher, die maar heel weinig water verbruikt. Daniel legt de werkwijze van de Knife-Peeler uit: "Deze machine is geschikt voor het schillen van knolgroenten zoals aardappelen, bieten, knolselderij en dergelijke. In een verwerkingslijn zou deze schilmachine zich na het voorwassen en het ontpitten van een product bevinden. De installatie heeft een roterende trommel met ingebouwde snijmodules." Producten worden via een transportband naar een geul vervoerd. Van daaruit gaan ze verder naar de trommel. "De snelheid van het schilproces wordt door de rotatie van de drijfas bepaald. De continue rotatie van de trommel zorgt ervoor dat de producten tegen de messen aan draaien. Bij contact met de scherpe messen wordt de schil verwijderd." Het afval dat tijdens het proces ontstaat kan ofwel in een reservoir verzameld worden ofwel per transportband weggetransporteerd.

De Abrasive Peeler is uitermate geschikt voor het schillen van (zoete) aardappelen, wortelen en uien. Deze installatie kan de groenten ook boenen. "De machine verbetert de opbrengst doordat de schil alleen maar afgeboend wordt. Na deze behandeling wordt bovendien minder zetmeel aan het water overgedragen. De schilresten op zich zijn droger." Bovendien zijn het waterverbruik en de reiniging geoptimaliseerd, het onderhoud is eenvoudig en de messen kunnen eenvoudig verwisseld worden, aldus de deskundige.

"Het schillen c.q. boenen met deze installatie laat een mooie gladde buitenkant achter bij het fruit", aldus Daniel. Hij noemt nog verdere voordelen: "De constructie bestaat uit roestvrij staal, dit maakt een lange houdbaarheid mogelijk. De reiniging wordt vergemakkelijkt door een eenvoudige toegang en naadloos gelaste verbindingen.

ProexFood is inmiddels wereldwijd in vele landen vertegenwoordigd. Bedrijven in de Verenigde Staten, Australië en heel Europa, waaronder landen zoals Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland, gebruiken de verwerkings- en verpakkingslijnen. De bedrijven worden ondersteunt door een uitgebreid netwerk aan medewerkers van de bedrijven in de desbetreffende landen en de bedrijfsvestigingen in Düsseldorf, Chicago en Milwaukee.

Voor meer informatie:
Daniel Ghadiri (Europe, Middle East, Asia)
ProexFood LLC
Tel: +49 151 57881362
E-mail: dan@proexfood.com  

Ross Lund (North and South America, Australia) 
Tel: +1 (262) 215-5991
E-mail: rosslund@proexfood.com  

Website: www.proexfood.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven