Franse appelen sporen de markt aan tot hoge prijzen

In bepaalde fruitteeltstreken in Frankrijk is door een lagere appeloogst een tekort ontstaan. Dit heeft geleid tot prijzen die we lang niet gezien hebben. Volgens Nathalie Casal, commercieel manager van Distrimex, zijn de prijzen 30% hoger dan vorig jaar. “Ik heb deze prijzen de laatste twintig jaar niet gezien.” De oorzaak van deze piek wordt veroorzaakt door een verminderde oogst ten opzichte van eerdere jaren en we zijn op een punt gekomen dat de leveranciers niet meer aan de vraag kunnen voldoen.


“Dit jaar is het in alle gebieden heel moeilijk voor ons door het ontbreken van een goede oogst.” zegt Nathalie Casal. “De prijzen zijn zeer hoog en we kunnen niet aan de vraag van onze klanten voldoen.” Aangezien Disxtimex 90% van de appelen buiten Frankrijk verkoopt, zullen de effecten hiervan door heel Europa te voelen zijn.


“Wij hopen dat onze klanten deze situatie kunnen verwerken,”zegt Nathalie Casal. “Deze situatie ontstaat maar eens in de twintig jaar.”

Voor meer informatie: 
Nathalie Casal
Distrimex

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.