Argentinië richt zich op Chinese markt voor export blauwe bessen

Argentinië is erin geslaagd toegang te krijgen tot de Chinese markt voor de export van blauwe bessen. De onderhandelingen werden gevoerd door het Argentijnse Blauwebessencomité, de coöperatie voor blauwebessentelers in Mesopotamia (APAMA) en de ondersecretaris van Internationale Betrekkingen van Tucumán. Deze hadden een ontmoeting met de nieuwe commercieel raadgever van de ambassade van de Volksrepubliek China, Xia Di Ya. Ook Dr. Jiang Changshun, eerste secretaris en landbouwattaché van de Chinese ambassade in Argentinië, was aanwezig tijdens de bijeenkomst.

Na een audit in Argentinië ging China akkoord met de opening van de markt. Argentijnse telers geven echter aan dat er kleinere volumes worden verzonden dan verwacht vanwege de hoge tarieven.

De voorzitter van APAMA, Alejando Pannunzio, en zijn penningmeester, Gabriel Wasserman, hebben aangekondigd dat ze een handelsbezoek aan China gaan brengen. Het doel hiervan is om de commerciële banden met klanten, potentiële nieuwe importeurs en markten te versterken. Ze zullen de steden Shanghai en Shenzhen bezoeken.

 

Bron: infocampo.com.ar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven