China is een groeiende markt voor Nederlandse Conference peren

Jaarlijks bereiken steeds meer importproducten de Chinese markt. Daarnaast zijn Chinezen in toenemende mate bereid om nieuwe fruitsoorten te proberen en de vraag naar deze producten neemt dan ook toe. Eén bedrijf dat de groei van deze markt van dichtbij heeft meegemaakt, is het in Shanghai gevestigde Leopard Fruit Trading. 

Met een hoofdkantoor in Nederland werkt het bedrijf samen voor de import van Nederlandse Jaguar Conference peren naar de Chinese markt. Sylvia, salesmanager in China, vertelt over de situatie op de perenmarkt dit jaar: "Als gevolg van de kleinere perenoogst in China ligt het afzettempo van de Nederlandse Conference peren dit seizoen hoger dan voorgaande jaren. Ook de prijzen en vraag zijn beter dan voorheen. Onze import is met 50% gegroeid ten opzichte van vorig seizoen."

“Naast de hogere prijzen zijn we er dit jaar ook in geslaagd meer verschillende maten af te zetten. Voordien richtten we ons uitsluitend op de drie grootste maten omdat deze het meest geschikt zijn voor de Chinese markt. Dit seizoen hebben we ook getracht een bescheiden aantal kleinere maten af te zetten en ook de vraag hiernaar was erg goed. We zijn hier zeer tevreden over. We hebben de peren ook in andere verpakkingen aangeboden aan onze verschillende klanten en ook dit is prima verlopen. In het nieuwe seizoen zullen we de specificaties opnieuw verbeteren," legt Sylvia uit. 

Langer seizoen dit jaar
Hoewel de laatste Conference peren vorig seizoen eind april al op de markt kwamen, zijn er nu nog altijd Conference peren op de markt, waarvan de kwaliteit nog steeds uitstekend is. Randy Dijksman van Jaguar legt uit hoe deze verbetering tot stand is gekomen: "We hebben het pre-cooling- en verlaadproces geoptimaliseerd. Dit heeft in grote mate bijgedragen aan de verlening van het huidige seizoen. Daarnaast groeit ons leveranciersbestand omdat de Chinese markt aantrekt. De Nederlandse telers moeten al in april een Chinees protocol aanvragen, wanneer er nog geen peren in de bomen hangen. Dit betekent uiteraard dat zij meer dan een jaar vooruit moeten plannen. Dit jaar is het eerste waarin we hebben kunnen profiteren van de goede prestaties van Leopard op de Chinese markt en dat we meer telers hebben kunnen interesseren voor het China Protocol."

De export van fruit naar China verloopt altijd volgens strenge protocollen. De eisen zijn zeer hoog en alleen producten van de beste kwaliteit krijgen toegang tot de Chinese markt. Randy Dijkman: "Binnen ons bedrijf richten we  ons op de kwaliteit van onze producten. Jaguar en Leopard werken samen om Nederlandse pakstations te leren hoe ze de peren voor de Chinese markt het best kunnen verpakken. Tijdens het verpakken en verladen van het fruit zijn er ter plaatse kwaliteitscontroleurs van Jaguar aanwezig om dit proces te begeleiden. Naast onze kennis over het verpakken delen we ook andere kennis met Nederlandse telers. Gedurende het jaar organiseren we een aantal bijeenkomsten waar we onze ervaringen op de Chinese markt met Nederlandse telers delen. Op deze manier blijven we onszelf voortdurend verbeteren en houden we het hoge kwaliteitsniveau van al onze producten vast."

Leopard Fruit Trading is een dochteronderneming van Jaguar, The Fresh Company, en opereert zelfstandig in Shanghai. Het bedrijf zet haar producten op alle Chinese markten af en richt zich niet alleen op de grootste steden. Leopard Fruit Trading doet rechtstreeks zaken met retailers  en vergroot haar aanwezigheid op de Chinese markt elk jaar weer. Randy Dijkman tot slot: "Zoals we het nu zien, is China een groeiende markt voor Nederlandse Conference peren en de vraag neemt ieder jaar toe."

Randy Dijksman
Jaguar, the Fresh Company 
Tel. +31 (0)180 750 542
Fax. +31 (0)180 750 510
randy.dijksman@jaguartfc.nl  
www.jaguarthefreshcompany.com   

Sylvia
Leopard Fruit Trading (Shanghai) Co., Ltd.
Tel. +86 21 3479 9266 
info@leopardfruit.cn 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven