Gemüsebau Seischab teelt voor het eerst paksoi

Duitse kasgroententelers stappen in de niche van Aziatische groenten

In de kassen in het Duitse Knoblauchsland (Franken) groeien in het voorjaar voornamelijk tomaten, komkommers, paprika's en aubergines. Met enige regelmaat wordt echter ook de teelt van andere, nieuwe groentensoorten getest. Ook groententeeltbedrijf  Seischab, gevestigd in Nürnberg, heeft dit jaar een nieuwe groentensoort in het assortiment: paksoi.


Het groententeeltbedrijf van de familie Seischab omvat zowel vollegrondsareaal alsook kassen.

"Mijn zoon kwam met het idee om paksoi in het assortiment op te nemen. De jeugd wil altijd iets nieuws doen. Af en toe heeft men als groententeler ook eens een nieuwe groentensoort nodig“, vertelt eigenaar Thomas Seischab lachend. Het breed opgestelde familiebedrijf is echter niet het enige groententeeltbedrijf in het Knoblauchsland dat zich met de teelt van paksoi bezighoudt. Twee andere telers in Franken telen eveneens deze Aziatische groentensoort.

Kwetsbaarheid van de groente
Sinds circa twee weken wordt de paksoi volop geoogst. Begin november loopt het seizoen waarschijnlijk ten einde. Thomas: "Het gewas op zich groeit heel snel, het enige probleem is dat paksoi gevoelig is voor aantasting door ongedierte. De kwetsbaarheid was voor ons tot nu toe verbazingwekkend.“


Verse paksoi uit Franken.

Groothandel en retail
De lokale groothandel en retail heeft reeds interesse getoond in de lokaal geteelde groenten. Men vindt de paksoi al in de lokale levensmiddelenhandel, verpakt per twee of drie stuks. Op de Großmarkt in Nürnberg worden de producten daarentegen voornamelijk los verkocht in kistjes van tien stuks. De eerste respons is overwegend positief, zegt Thomas. "Men probeert het eens uit, groot is de afzet echter nog niet. Als de retail grootschaliger af gaat nemen, zullen we onze teelt stapsgewijs uitbreiden."

Voor meer informatie:
Thomas Seischab
Gemüsebau Thomas Seischab
Am Knappsteig 41
90427 Nürnberg
info@seischabgemuese.de 
www.seischabgemuese.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven