MD Groep aan de top van de Italiaanse discounters

Het Italiaanse MD S.p.A., opgericht door Patrizio Podini, is de retailketen met de hoogste gemiddelde groei in Italië van de afgelopen 5 jaar (15,6%). Het is nu de derde keten in het discountsegment in Italië en de tweede als alleen die met Italiaans kapitaal in aanmerking worden genomen. MD heeft nu ongeveer 750 winkels in heel Italië die worden bediend door 8 logistieke distributiecentra. Het bedrijf heeft 7000 mensen in dienst.

De Groep vierde onlangs haar 25-jarig jubileum nadat het bedrijf in 1994 werd opgericht. De netto-omzet in 2018 bedroeg €2,5 mld, een stijging van 7,7% ten opzichte van 2017.

Patrizio Podini

Verse groenten en fruit spelen een fundamentele rol bij MD en vertegenwoordigt 10-12% van het areaal van elke afzonderlijke winkel, inclusief biologische producten.

MD's ontwikkelingsplan tot 2021 voorziet in de opening van ongeveer 45 nieuwe winkels per jaar die 1.500 tot 2.000 m² beslaan. Tegelijkertijd zullen honderden filialen worden opgeknapt. De investering zal ongeveer €1,- mld zijn.
 
Nog eens 21 winkels op Sicilië die deel uitmaakten van de Abate-groep zullen ook worden overgenomen. Het distributiecentrum voor Sicilië bevindt zich in Dittaino (Enna) en heeft een oppervlakte van 30.000 vierkante meter.

Het gedeelte met verse groenten en fruit in een MD winkel

Deze groei begon al in 2018, toen MD de veiling won waarmee het de voormalige staalfabrieken in Cortenuova (Bergamo) kon aankopen om zo het grootste logistieke knooppunt in Italië voor het discountsegment te creëren. De kosten bedroegen €13 mln en het zal een oppervlakte van 92.000 vierkante meter beslaan. Daarnaast wordt er een investering van €80 mln gedaan voor de herontwikkeling en de bouw van een distributiecentrum, evenals €70 mln voor de apparatuur en robotsystemen.

De komende jaren wil MD haar netwerk verder ontwikkelen, haar segment verse  met verse groenten en fruit versterken, kwaliteit en controles van het hoogste niveau implementeren en het team versterken met nieuwe managers.

Voor meer informatie:
Indirizzo Zona ASI - Capannone 18  
81030 - Gricignano di Aversa (CE)
Tel.: +39 081 815 6111
info@md-discount.it
https://www.mdspa.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven