Kersenteelt in de Veneto daalt maar vooruitzichten zijn goed

'Er worden weinig kersen verwacht in de Italiaanse regio de Veneto, omdat de weersomstandigheden de rijping hebben vertraagd. En in veel gevallen zijn de kersen zelf ook beschadigd,' zegt Stefano Pezzo van Bragantini, dat is gespecialiseerd in kersen.

"De vroege kersenrassen in de Veneto zijn  grotendeels aangetast als gevolg van de aanhoudende regenval. Maar de middellate en late rassen lijken hier geen last van te hebben gehad, omdat de rijping pas later op gang komt. De voorspellingen zeggen dat vanaf woensdag 29 mei de zon zal terugkeren en we hopen dat de zomerperiode nu definitief aanbreekt", zegt Pezzo.

In de regio Veneto telt de provincie Verona ongeveer 1.700 hectare kersen, gevolgd door Vicenza met 270 hectare en Treviso met 140. Verschillende telers hebben geïnvesteerd in bescherming tegen regen en insecten. Regennetten zijn natuurlijk erg handig in normale situaties, maar als er bijna een maand lang elke dag regen valt, is de luchtvochtigheid zo hoog dat de voordelen van bescherming te verwaarlozen zijn.

"Het is moeilijk om in te schatten hoeveel verlies er zal zijn in de Veneto maar ik denk dat het rond de 45-50% zal zijn", concludeert Pezzo.

Voor meer informatie:
Bragantini Marco e Figli S.r.l.
Viale del Lavoro, 54
37036 S. Martino B.A. Verona - Italië
Tel: +39 045 8780177
Email: info@bragantini.it 
Web: www.bragantini.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven