Vroeg sharonfruitseizoen eindigt sterk

MOR’s Sharon Fruit begon een week eerder dan andere fruitsoorten aan de West-Kaap. Hein Smal van Sharon Fruit in Swellendam: "De vraag is goed. We verladen een redelijke hoeveelheid naar het Midden-Oosten, waar groter fruit populair is en naar Europa, vooral Duitsland."

Andere markten zijn Canada en voor het tweede jaar Kenia voor de horeca. Sharon Fruit wordt naar andere Afrikaanse markten verladen voor afzet in Zuid-Afrikaanse supermarktketens zoals Shoprite/Checkers.

"Tijdens een goed jaar, zoals 2016, kunnen we tussen de 3.000 en 4.000 ton exporteren." Is dit zo'n jaar? "Nee, we halen waarschijnlijk 2.200 ton binnen dit jaar."

Tshifhiwa Madima van Tshwane fresh produce market en Hein Smal, van Sharon Fruit South Africa, tijdens een recente Sharon Fruit pr

Tien procent van de teelt gaat naar de lokale markt, vooral Gauteng, en iets gaat naar Durban en Bloemfontein. Maar wonderlijk genoeg is er in Kaapstad weinig vraag naar Sharon fruit. Misschien, suggereert Hein, komt dat de overvloed van ander fruit dat op de Kaap verkrijgbaar is.

De markt in Johannesburg neemt 300 ton Sharon fruit af, dat allemaal via Exel-U-Fruit verhandeld wordt en de markt in Tshwane neemt 200 ton af via RSA.

Het fruit wordt veelal in het milde Overbergse klimaat rond Swellendam geteeld, waar de droogte minder hard gevoeld werd dan elders op de Kaap. De plantages rond Caledon waren hierdoor meer aangetast. 

Sonia Mampuru en Rose Dlamini van Promofresh met Smarts Nsosos, midden, een inkoper die van Sharon Fruit houdt

Over het algemeen een beter seizoen dan vorig jaar, volgens Hein, zowel wat hoeveelheden als wat kwaliteit betreft.

Voor meer informatie:
Hein Smal
Sharon Fruit South Africa
Tel: +27 28 512 3500
Email: hein@sharon-fruit.com
http://www.sharon-fruit.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven