Weinig zorgen over harde Brexit onder Europese logistieke managers

Ondanks het ontslag van Theresa May als minister president en haar vervanging door de blijkbaar anti-Europa Boris Johnson, lijkt de logistieke sector 'redelijk op z'n gemak' over de toekomstige Brexit. Tenminste als we Messe Munich kunnen geloven, de organisatoren van de komende transport logistiek expo van 4-7 juni. 

Volgens een recent onderzoek onder 2.680 deelnemers 'zei 38% van de ondervraagden dat ze voorbereid zijn op eventualiteiten, 50% hadden er niet direct last van en slechts 12% vreesde massale negatieve gevolgen van een harde Brexit'. 

Stefan Rummel van Messe München merkte op dat Dachser een van de vele Europese bedrijven is die zich voorbereiden op eventualiteiten. Steffen Weisse van European Logistics, North-Central Europe: "Brexit is zeker geen alledaagse uitdaging. Maar we hebben maatregelen genomen om het transport van goederen naar en vanuit het VK zo glad mogelijk te laten verlopen. Wat er ook gebeurt, de goederenstroom moet blijven doorgaan."

Volgens Eurostat ging 8,8% van de Nederlandse export naar het VK in 2017. Geraamd wordt dat door de Brexit 10.500 extra schepen elk jaar in de haven van Rotterdam gecheckt moeten worden. Hier is al   € 1,5 mln gestoken in voorbereiding waaronder meer douane-, veterinaire en voedingsinspecteurs. Het havenbedrijf raamt dat 4.200 bedrijven last zullen ondervinden. 

Bron: projectcargoglobal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven