Nicolas Vandenbogaerde, Top Harvest

“Smaak primeert op de Europese markt waar fruit by air volledig bij aansluit”Tholen – Handelsbedrijf Top Harvest bestaat sinds 2016, maar heeft inmiddels haar gamma flink uitgebreid. “Gezien onze sterke banden met het West-Afrikaanse continent, leek het ons een logische stap naast export van Belgische AGF ook Afrikaanse producten aan te gaan bieden op de Europese markt. Om ons te onderscheiden, kiezen wij ervoor enkel te werken by air gezien boomgerijpte producten meer smaak bevatten”, vertelt Nicolas Vandenbogaerde van Top Harvest.


Nicolas Vandebogaerde en Delphine Vanhaelewyn

“Als jonge ondernemers zien mijn vrouw, Delphine Vanhaelewyn, en mezelf dat bij de jongere bevolking de trend van healthy lifestyle niet te negeren valt. Naast de smaakbeleving blijkt ook het verhaal achter het product belangrijk. Wij werken samen met lokale boeren die zelf de kennis en ervaring nog niet hebben om hun product aan de man te brengen tegen een eerlijke prijs”, aldus Nicolas. “Het grootste struikelblok binnen ons project is de organisatie. Iedereen weet dat Afrika het continent van potentieel is maar de organisatie om alles tot een goed eind te brengen blijft een grote uitdaging.”   

Mango, ananas en papaja
“Momenteel halen wij mango, ananas en papaja vanuit West-Afrika. Door aanhoudende droogte zijn de volumes lager dan vorig jaar wat een hogere prijs betekent. Qua avocado’s is naast West-Afrika ook Mexico in productie en binnenkort zullen Israël en Spanje opstarten. Pakistan heeft ook wel wat mango’s, maar niet van de variëteit Kent”, aldus Nicolas. Ook op de ananasmarkt kampen ze met wat tekorten. Er zijn wat minder volumes van gevlogen ananas vanuit Latijns-Amerika beschikbaar. Echter door het koudere weer in Europa blijft de consumptie wat achter. “De papaja bevindt zich nog altijd in een nichemarkt en de volumes zijn nog redelijk klein. We zien dat de vraag specifiek in Duitsland wat toeneemt, maar het is nog steeds een redelijk klein product.”   

Smaakbeleving
“Naast de traditionele exoten willen wij graag de typisch Afrikaanse avocado introduceren op de Europese markt. Deze is een stuk groter dan de gekende Hass avocado en heeft een groene schil. Tevens is de smaak ook erg goed en zien wij zeker heel wat potentieel voor deze avocado op de Europese markt. Zoals reeds aangehaald gaan wij op zoek naar smaakbeleving door een correcte selectie van leveranciers en producten en zo willen wij onze bedrijfsnaam eer aan doen”, besluit Vandenbogaerde.  

Voor meer informatie:
Nicolas Vandenbogaerde
Top Harvest 
Kapelleweg 9A
8700 Tielt (Schuiferskapelle) - België 
+32 (0)51 80 23 49
+32(0) 472 471813
nicolas@topharvest.be   
www.topharvest.be   
Facebook Top Harvest

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven