Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ellips neemt meerderheidsbelang in Aris

De Ellips Group en Aris B.V. hebben bekend gemaakt dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Aris door Ellips. De overname past uitstekend in de strategie van Ellips om wereldwijd haar positie verder te versterken op het gebied van sorteertechnologie in de groenten- en fruitsector.

Over de motivatie voor Ellips om een meerderheidsbelang in Aris te nemen zegt CEO van Ellips, Erwin Bakker: “Aris opereert in een aantrekkelijk marktsegment dat een sterke strategische complementariteit biedt op het gebied van sorteertechnologie en past uitstekend bij onze ambitie om verder internationaal te groeien en onze positie te versterken. Deze overname biedt mogelijkheden hiertoe, enerzijds door synergie op technologisch vlak en anderzijds doordat we een uitgebreider aanbod kunnen bieden aan onze relaties. Bovendien past de bedrijfscultuur van beide bedrijven uitstekend bij elkaar.”

Rien den Boer, CEO van Aris, had zijn eigen beweegredenen om het bedrijf aan Ellips te verkopen: “Het is belangrijk voor een mooi bedrijf als Aris dat er tijdig voor continuïteit gezorgd wordt. Ons boegbeeld Hans Izeboud, die in maart 2018 plotseling overleed, was hier ook samen met mij mee bezig. Zelf voel ik me nog zeer betrokken bij Aris en zet me in om de mogelijkheden van Aris verder uit te bouwen. Daarom houd ik ook nog een belang in Aris. En met Ellips versterken we onze technologische kennis en kunde.”

De overname biedt voor de klanten van beide bedrijven voordelen.

Erwin Bakker, CEO van Ellips: “Aris is meer projectgericht en Ellips productgericht. Aris klanten die producten nodig hebben kunnen daarvan profiteren en anderzijds zijn er meer mogelijkheden voor projecten bij klanten van Ellips. Door bundeling van kennis op het gebied van onder andere deep learning en hyperspectrale techniek zijn klanten verzekerd van de beste technologie voor hun toepassing.”

Rien den Boer, CEO van Aris: “Onze bestaande klanten zijn allereerst verzekerd van continuïteit. En dat is belangrijk omdat we onze camerasystemen voor langere tijd ondersteunen. Er komt méér kennis in huis waardoor we in de toekomst nog geavanceerdere toepassingen kunnen aanbieden, bijvoorbeeld het beoordelen van de inwendige kwaliteit van het natuurproduct. Ellips heeft een groot internationaal netwerk waardoor onze oplossingen en producten ook in meer landen kunnen worden aangeboden. Daarnaast heeft Ellips de mogelijkheid om specifieke hardware te ontwikkelen die beide bedrijven kunnen gebruiken. Een voorbeeld is de MSI4 box waarin een kleuren- en fluorescentiecamera gecombineerd zijn.”

Halverwege dit jaar neemt Aris haar intrek in het pand in Eindhoven waar Ellips is gevestigd. Alle medewerkers en activiteiten worden overgenomen. Den Boer blijft directeur van Aris en het bedrijf blijft onder haar eigen naam opereren.

Voor meer informatie:
Erwin Bakker
Mitchel Bakker
Ellips
+31(0)40 24 56 540 
+31(0)40 24 56 540
www.ellips.com 

Rien den Boer
Aris
+31(0)40 21 27 466
www.arisbv.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven