Groente & Fruitbrigade zoekt versterking

De Groente & Fruitbrigade redde zo’n 400.000 kilo groente en fruit en doneerde dit aan voedselbanken. De brigade, die volledig door vrijwilligers wordt bemand, groeit hard en is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

De Groente & Fruitbrigade is van start gegaan in juli 2018 en sindsdien hebben zij zo’n 400.000 kilo groenten en fruit gered. Hiermee voorziet de organisatie elke week zo’n 10.000 voedselbankklanten van groenten en fruit. De brigade werkt nu hard om structureel aan alle voedselbanken in Nederland groenten en fruit te leveren. Onlangs is al een tweede koelcel gehuurd om de aanvoer op te kunnen slaan.

De brigade draait volledig op vrijwilligers en nu de zomer er aan komt, is versterking hard nodig. “We verwerken nu zo’n 10.000 kilo per week, maar we verwachten dat het aanbod de komende maanden verder gaat stijgen. Wij hebben meer mensen nodig om deze volumes te verwerken en onze huidige vrijwilligers willen natuurlijk ook een keertje op vakantie.” aldus John van Campenhout, coördinator Groente & Fruitbrigade.

De brigade zoekt coördinatoren en inpakkers (voor 4 tot 8 uur per week).

Voor meer informatie:
Groente- & Fruitbrigade
ABC Westland 242 A1 
2685 DC Poeldijk
0174-257357
info@groentefruitbrigade.nl  
www.groentefruitbrigade.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven