"Im- en export, cash&carry en groothandel ideale combinatie"

Fresh2You neemt intrek in nieuw pand op Barendrechts handelscentrum

Tholen - Vandaag gaat de eerste handel van Fresh2You over naar het nieuwe pand op het Barendrechtse handelsterrein. De importeur, exporteur, groothandel en cash&carry ging krap drie jaar geleden van start en maakt nu al de overstap naar een nieuwbouw met maar liefst 5.000 m2 koelruimte en nog eens 500 m2 kantoorruimte. AGF.nl nam alvast een kijkje met Evert van Oers en Corne Roks.


Corne Roks en Evert van Oers

"In tegenstelling tot andere handelscentra kent Barendrecht nauwelijks Cash&Carry-handel meer. We zijn in dat gat gestapt en dat heeft goed uitgepakt. Er bleek in Barendrecht grote behoefte aan. Veel marktkooplui uit de Randstad, maar ook verder in Nederland komen hier onze handel halen. Wij waren zelf ook verrast hoe groot deze klantengroep nog is. Ze kunnen hier al om 5 uur 's ochtends terecht, waardoor ze zelf geen opslag nodig hebben. We werken met kwalitatief hoogwaardige afladers, maar kunnen ook leuke Klasse II handel goed kwijt", vertelt Corné Roks.

Op de nieuwe locatie kunnen de cash&carry-klanten nog beter worden voorzien. Na de entree, waar de acties staan gepresenteerd, zijn er namelijk een drietal cash&carry-cellen met temperatuurregimes van 12, 8 en 2 graden Celsius. "Zo kunnen we het fruit, maar ook de kasgroenten en bananen onder ideale omstandigheden uitleveren. Elders in de koeling wordt gebruik gemaakt van de zogeheten push-back stellingen en kunnen de pallets drie hoog worden weggezet."


Klik hier voor de fotoreportage

"Voordeel van een nieuwbouw is dat je het kunt inrichten zoals je zelf wilt", vertelt Evert van Oers. "We hebben gezien de groei die we doormaken ervoor gekozen gelijk de kavel van 1 hectare vol te bouwen. De bouw is vlot verlopen. Bias Architecten had gelijk een mooi ontwerp. Vrolijk was de hoofdaannemer, Prohuis de bouwbegeleider, Nijssen verzorgde de koeltechniek, Barth de installatietechniek en de stellingen komen van Jungheinrich. In het nieuwe pand is aan veel details gedacht. Zo heeft de commerciële afdeling zicht op de loods, kunnen de cash&carry-klantjes droog onder de luifel hun handel laden en beschikt het nieuwe pand over een lift en invalidentoilet.  

"We hebben ons nog georiënteerd of de BREEAM-certificering tot de mogelijkheden behoort, maar die keuze hebben we toch niet gemaakt, omdat die investering ten opzichte van het aantal vierkante meters uit balans raakte.Wel krijgen we een GPR-certificering voor de duurzame bouw. Het pand is dan ook zo duurzaam mogelijk gebouwd met onder meer een Ammoniak/Co2 koeling en we gebruiken de restwarmte van de koeling om de kantoren te verwarmen", aldus Evert.

Naast de Cash&Carry-handel heeft Fresh2You ook een belangrijke groothandelsfunctie. " Frappant is dat veel mensen deze kavel in eerste instantie niet zagen liggen. Bewust hebben we gekozen om ons op het bestaande handelsterrein te vestigen. We halen veel synergie uit het terrein, omdat er onderling veel handel plaatsvindt. Nieuw-Reijerwaard was ook een optie geweest, maar hier kunnen we direct aansluiten op de bestaande infrastructuur en zitten we meteen op een opgeknapt terrein", vertelt Evert.


Het team van Fresh2You. Toon Coertjens, Remko Oirbans en Martijn Valerius ontbreken op de foto

"Er zijn nogal wat leveranciers voor de Europese retail met eigen teelt. Die volumes sluiten nooit helemaal op de vraag aan. Kunnen deze bedrijven hun handel niet kwijt, dan zetten wij het graag weg", vertelt Corné Roks. "Waar we ons echt mee onderscheiden is de ouderwetse service, zoals je die zeg maar vijftien jaar geleden nog zag. Klanten zijn hier altijd welkom voor een praatje en een bakje koffie. Anderzijds kennen we onze klanten ook weer zodanig, dat telefonische klanten binnen tien minuten hun handel kunnen laden."

Het gros van de handel bestaat bij Fresh2You uit bananen, citrus en groenten. De groothandel levert al nagenoeg een totaalassortiment en wil dat in de nieuwbouw nog verder uitbreiden. Importeren doet Fresh2You hoofdzakelijk vanuit Zuid-Europa. Zo maakt de groothandel onder meer furore met de eigen citrusmerken Brixfruit en Famisa. De export vindt binnen Europa plaats met Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië als belangrijkste afzetmarkten. Seizoenspieken heeft Fresh2You volgens Corné nauwelijks. "Natuurlijk is het in de vakanties weleens wat rustiger, maar als je handel hebt, dan heb je klanten!"

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV  Barendrecht
T   +31 (0)85 - 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl
www.fresh2you.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven