Bananen- en druiventelers belangrijkste begunstigden

EU, Colombia en Peru tekenen handelsovereenkomst

De Commissie van Internationale Handel van het Europees Parlement heeft gezegd dat het parlement toestemming moet geven voor de voorgestelde EU-handelsovereenkomst met Peru en Colombia. De aanbeveling dat het parlement zijn toestemming zou moeten geven, werd goedgekeurd met 20 stemmen voor, 4 tegen en 1 onthouding. Nadat de overeenkomst in werking treedt, zullen de partijen geleidelijk de douanerechten op import en export opheffen. Het liberaliseert ook diensten en de markten voor publieke overheidsopdrachten.

In Colombia en Peru zullen fruittelers -vooral diegenen die bananen en druiven produceren- het meest van de deal profiteren. De overeenkomst zal de EU-invoertarieven voor bananen, die zorgden voor bezorgdheid onder rivaliserende bananentelers in de "ultraperifere gebieden" van de EU (zoals de Canarische eilanden, Guadeloupe en Martinique) verminderen. Deze regio's vermoedden namelijk dat hun export naar de EU zou kunnen worden bemoeilijkt door concurrentie van Columbia en Peru.

Om deze zorg tegemoet te komen, werden er "stabilisatiemechanismen voor bananen" opgesteld, die eerder al werden goedgekeurd door de Internationale Handelscommissie, maar ze moeten nog definitieve goedkeuring van het parlement ontvangen.

Source: bernama.com.my

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.